AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je danas Božić svim građanima Srbije, koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime najiskrenije čestitam građanima Srbije najradosniji hrišćanski praznik Božžić. Neka ovaj praznik podstakne na razumevanje među ljudima, osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem svetu i da nam snagu da se izborimo sa svim izazovima. Neka Božžić donese uspeh i napredak, a svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi! - navodi se u čestitki.

Foto: Tanjug

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je Božić građanima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

U čestitki se navodi: "Građanima pravoslavne veroispovesti čestitam Božić - dan praštanja, poštovanja i međusobnog uvažavanja. Želim da Božić provedete sa svojim najmilijima - u miru, zdravlju, porodičnoj slozi, dobrom raspoloženju, blagostanju i uz iskrenu želju da zajednički i solidarno nastavimo da gradimo bolju budućnost za sve naše građane. Mir Božji - Hristos se rodi."

Foto: Tanjug

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali čestitao je danas Božžić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- U ime Ministarstva finansija, i u svoje lično ime, čestitam vam praznik Hristovog rođenja, sa žželjom da ga provedete u sreći i blagostanju, okružženi svojim najmilijima. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, uspeha, sreće i radosti. Ovaj praznik treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge. Hristos se rodi, srećan Božić - navodi se u čestitki ministra Malog.

Foto: Tanjug

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović čestitala je Božžić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav 'Mir Božiji - Hristos se rodi', svim vernicima žželim da predstojeće božićne praznike provedu u miru i radosti, u krugu svoje porodice, prijatelja, poštovalaca ovog svetog praznika. Nastupajući božićni praznici su prilika da se podsetimo istinskih vrednosti kojima težimo i da zajednički nastavimo da ih ostvarujemo - navodi se u čestitki Paunovićeve.

Foto: Tanjug

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas Badnji dan i Božić Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendar uz žželju da ga provedu u sveopštem blagostanju.

- Neka duh Božžića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, probudi u nama veru u darivanje, praštanje, međusobno poštovanje i razumevanje - navela je ministarka Kuburović.

- ŽŽelim da nas rođenje Isusovo blagoslovi obiljem mira, radosti i ljubavi kako bismo u vremenu pred nama imali dovoljno snage da dalje koračamo putem životnih izazova. Mir Božžiji, Hristos se rodi! - ističe se u čestitki.

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božžić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da Vama i svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti, koji Božžić slave po Julijanskom kalendaru, uputim srdačne čestitke. ŽŽelim da Božžić svi proslavimo u miru, spokoju, zdravlju i radosti u krugu svojih najdržažih. Verujem da će nas praznik Hristovog rođenja osnažžiti u zajedništvu i sabornosti, i učvrstiti našu nadu i veru u trajne ljudske vrednosti - praštanje, uzajamno uvažžavanje i poštovanje i razumevanje različitosti. Mir Božiji, Hristos se rodi - navodi se u čestitki ministra Ivice Dačića.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima.

"ŽŽelim vam da najradosniji hrišćanski praznik dočekate u miru i blagostanju, okružženi najdražžima. Neka najviše hrišćanske vrednosti pomognu svakom od nas da pronađe svoj put. Mir Božji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki gradonačelnika.

#Božić

'