AKTUELNO

Više od 450 komunalnih radnika sa neophodnim vozilima i mehanizacijom neprestano radi na raščišćavanju i uklanjanju snega sa beogradskih javnih površina koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“, a što obuhvata pešačke zone, prilaze pešačkim prelazima, javna stepeništa, pasarele, podzemne prolaze i njihove prilaze i trotoare šire od pet metara.

U koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije, usled snežnih padavina, radnici JKP „Gradska čistoća“ će, u dve produžene smene od po 12 časova, raditi i na posipanju soli, kako bi grad i sugrađani mogli nesmetano da funkcionišu.

Pored čišćenja snega, ekipe „Čistoće“ redovno obavljaju i svoju osnovnu delatnost odvoženje smeća sa teritorije Beograda. Zbog padavina i niske temperature stvara se i poledica, što svakako otežava rad, te će sam proces pražnjenja sudova u pojedinim delovima grada biti nešto sporiji. U strmim i uskim, ili ulicama koje imaju kontra nagib, odnošenje smeća je inače znatno otežano i u danima kada nema snega i leda, tako da će odnošenje smeća u otežanim uslovima zahtevati i vanredna angažovanja.

Tamo gde uslovi terena tokom padavina ne dozvoljavaju prohodnost kamionima JKP „Gradska čistoća“, komunalni radnici će biti primorani da smeće iz kontejnera prazne ručno ili će morati da kontejnere izguraju uz strme ulice do kamiona kako bi ih ispraznili.

I pored otežanih uslova rada, ekipe „Čistoće“ će na terenu biti danonoćno i dati sve od sebe da posao urade maksimalno brzo i profesionalno, a sugrađane molimo samo za malo strpljenja i razumevanja.

#Beograd

#Gradska čistoća

'