AKTUELNO

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" otvorena je danas u Beogradu.

Manifestaciju je u podne otvorio gradonacelnik Beograda Zoran Radojicic,čime je Svetogorska ulica i ovog 1. januara postala Ulica otvorenog srca, i ovog puta humanitarnog karaktera, posvećena projektu „Doktori klovnovi".

Radojičić je rekao da je svakog 1. januara Ulica otvorenog srca simbol porodice, ali i ljubavi, tolerancije i tradicije.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik je rekao da je glavni grad Srbije po ovoj manifestaciji specifičan i da je Ulica otvorenog srca prvo što najmlađi sugrađani vide u Novoj godini.

- Ovo je 50. godina zaredom da se ova manifestacija održava, a i ove godine je humanitaronog karaktera i u znaku humanosti i solidarnosti, jer i kupovinom nosića za klovnove pomažemo bolesnoj deci u bolnicama i olakšavamo njihovo lečenje - rekao je Radojičić.

On je svim Beograđanima poželeo srećnu i uspešnu Novu 2019. godinu.

Foto: Tanjug

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beograd jedini grad u svetu koji ima ovakvu manifestaciju koja se tradicionalno održava od 1969. godine i da je posvećena porodici i deci.

Ulica otvorenog srca jedna je od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti i otvorenost.

Foto: Tanjug

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi će moći da postanu deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, rečeno je na otvaranju manifestacije isped pozorišta "Atelje 212".

Muzičko-zabavni program organizovan je ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari grad i u Skadarliji.

Foto: Tanjug

Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.

"Ulica otvorenog srca" danas se održava i u drugim gradskim opštinama, Zemunu, Novom Beogradu, Starom gradu...

#Beograd

#Ulica otvorenog srca

#Zoran Radojičić

'