AKTUELNO

U Čuburskom parku na Vračaru danas je otvorena dečja manifestacija "Parkić otvorenog srca" u okviru koje je za mališane organizovan novogodišnji kulturno-umetnički program, predstave, radionice, kao i druženje sa kostimiranim animatorima.

Manifestaciju je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da opština Vračar već drugu godinu zaredom organizuje "Parkić otvorenog srca".

“To je jedna od devet manifestacija koje prate 'Ulicu otvorenog srca' koja se u našem gradu organizuje tradicionalno prvog januara. Ulica otvorenog srca je prvi put organizovana 1971. godine i ove godine je 48 godina kako organizujemo tu manifestaciju - rekao je Vesić i dodao da u Beogradu nema puno takvih tradicija i da je divno što se ta manifestacija očuvala.

Foto: Tanjug

Ta manifestacija je, podsetio je, nastala u “Srpskoj kafani” kada su glumci zamenili uloge sa kelnerima i služili goste, a onda se prenela na ulicu i na kraju postala namenjena deci.

Osim "Ulice otvorenog srca", organizovan je niz drugih manifestacija namenjenih deci pa će tako, podsetio je Vesić, četvrtog januara na platou ispred Hrama Svetog Save biti otvoreno “Božićno seoce” koje ce trajati do 28. januara.

- To je naša centralna manifestacija u januaru - istakao je Vesić i naveo da su organizovani i drugi sadržaji namenjeni deci kao što su klizaliste na Trgu Nikole Pašića, "Trg bajki" ispred gradske opštine Zvezdara, "Trg otvorenog srca".

Foto: Tanjug

Vesić je svima, a posebno deci čestitao Novu godinu i poželeo da uživaju u svim ovim manifestacijama.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je čestitao novogodišnje praznike svim Vračarcima i Beograđanima.

Naveo je da su u okviru manifestacije "Parkić otvorenog srca" za mališane organizovane predstave, radionice, druženje sa kostimiranim animatorima...

Foto: Tanjug

- Podelićemo i novogodišnje paketiće - rekao je on i dodao da će posetioci manifestacije moći da uživaju u poslasticama i toplim napicima.

#Goran Vesić

#Vračar

#parkić otvorenog srca

'