AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ još od početka snežnih padavina, neprestano radi, kako na uklanjanju snega i leda, tako i na odnošenju i deponovanju smeća širom Beograda.

Radnici „Čistoće“ u pojedinim delovima grada čine nadljudske napore kako bi ispraznili svaki kontejner i stigli do svake kante za odlaganje komunalnog otpada. Iako padavina trenutno nema, zbog niskih temperatura, okolnosti rada su i dalje otežane, a sam proces pražnjenja sudova u pojedinim delovima grada je usporeniji.

Foto: Gradska čistoća

- U nekim ulicama u Beogradu, koje su strme i uske, ili imaju kontra nagib, odnošenje smeća je inače znatno otežano i u danima kada nema snega i leda, a sada je situacija još teža. U ulicama gde uslovi ne dozvoljavaju prohodnost kamionima, naši radnici smeće iz kontejnera prazne i ručno, pošto najpre oslobode te sudove iz okova snega i leda. Radnici su često prinuđeni i da pune kontejnere izguraju uz strme ulice do kamiona kako bi ih uopšte ispraznili – rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić i dodao:

Foto: Gradska čistoća

To je zaista težak posao, a okolnosti usporavaju naše ekipe na terenu, pa pražnjenje kontejnera ili kante ne traje dva, tri minuta već na pojedinim lokacijama i više od pola sata. Danonoćno je na terenu 120 ekipa „Čistoće“ koje rade na pražnjenju i odnošenju smeća, pa koristim priliku da zamolim sugrađane za malo strpljenja, jer će naši radnici stići do svih lokacija.

On je podsetio i da to što u pojedinim ulicama u snegu ima kolotraga, na koji se često uhvati i poledica, ne znači da tuda može da prođe i kamion „Čistoće“, jer se radi o gabaritnim kamionima koji pri sakupljanju otpada teže i više od 15 tona, te je veći rizik za bezbednost vozača, radnika, pa i sugrađana, ali i njihove i „Čistoćine“ imovine, posebno u ulicama sa kontra nagibom koje su poledile.

Foto: Gradska čistoća

Iz „Čistoće“ se zahvaljuju sugrađanima koji u želji da pohvale požrtvovanost radnika svakodnevno na elektronsku adresu preduzeća šalju fotografije radnika sa terena dok prazne kontejnere, jer to ne čine na uobičajeni način, već ručno. Iz preduzeća se zahvaljuju i onim sugrađanima koji našim radnicima nesebično pomažu, a često je ljudima na terenu dovoljna i lepa reč, jer vide da sugrađani vrednuju njihov, bez preuveličavanja, jako naporan posao i vanredno zalaganje.

#Gradska čistoća

#Sneg

'