AKTUELNO

Mnogima će se dopasti prognoza za praznike!

Meteorolog Nedeljko Todorović najavljuje da će se već sutra osetiti prvi dašak otopljenja.

- Neće to biti baš nagli porast, ali sutra bi maksimalne temperature mogle da dostignu nula stepeni, ili čak da budu u plusu. Juče je bio takozvani ledeni dan, minus će se i danas zadržati u većini zemlje, možda Negotin iskoči na dva setepena - rekao je Todorović gostujući u “Novom jutru”.

Prema njegovim rečima, u četvratk i petak se očekuje dalji porast temperature i kako se dalje razvija situacija iznad ovog dela Evrope , od ponedeljka će temperature biti oko 10 stepeni Celzijusa.

Foto: RTV Pink

Jutarnje temperature u Beogradu će već od vikenda biti iznad nule, a moguća je i slabija kiša. Todorović je naveo da nema bojazni da bi usled otapanja snega moglo dođi do poplava.

- Veća količina snega pala je u Vojvodini gde je inače defic vlage bio mesecima, pa će zemljište to da upije. U brdsko-planinskim predelima je palo manje snega, tako da ne bi trebalo da bude problema - naveo je on.

Kako je dodao, sledeća prilka za snežne padavine je između 26. i 29. decembra. Međutim, sneg se i ako padne, neće zadržati do Nove godine.

Todorović je dodao da nas ove zime očekuje još ledenih dana.

- Zima je tek počela. U januaru će biti slična epizoda - sedam do 10 dana hladnih sa snegom i snežnim pokrivačem, između 7. januara i 17. januara - istakao je meteorolog i dodao da će snega biti i u martu.

#Vreme

'