AKTUELNO

Neka naselja su danima bez struje.

Opština Sjenica proglasila je vanrednu situaciju zbog snega koji bez prestanka pada punih 48 sati praćen olujnim vetrom, a prema rečima zamenika predsednika opštine Mikaila Kaličanina 103 sela su blokirana i odsečena od sveta.

Kaličanin apeluje na sve nadležne institucije da pomognu jer je, kako kaže, situacija kritična.

- Angažovali smo 20 snegočistača kako bi uspeli da se probijemo do blokiranih sela. Angažovani su čistači našeg komunalnog preduzeća ali su nam u susret izašla i privatna lica i firme koji poseduju ovakvo vozilo - istakao je Kaličanin.

Sela Bogutiš, Šare, Buđevo i Vrapci su bez struje već drugi dan, a sela Crvsko, Dolići i Bioci u mesnoj zajednici Bare su bez vode četvrti dan.

Foto: Pixabay.com

Kaličanin je naglasio da je u tim selima posebno teško jer su to uglavnom stočarska domaćinstva pa su ljudi prinuđeni da po ovako velikom mrazu i vetru skupljaju sneg i otapaju ga kako bi napojili stoku.

Zamenik predsednika opštine još jednom apeluje na sve nadležne institucije da im pomognu i podseća da su sinoć do 23 sata pokušavali da se probiju do dva zavejana šumska radnika Admira Gutulije i Žarka Šaponjića koje je snežno nevreme zateklo u ivanjičkom selu Palibrci.

- Još jednom apelujem na sve nadležne institucije da nam pomognu na sve načine jer je situacija kritična. Opština Sjenica ima skromna budžetska sredstva da sve reši sama a posle poslednjih poplava koje su nas zadesile ovo je takoreci nemoguća misija za nas da sve isfinansiramo sami - tvrdi zamenik predsednika opštine Sjenica.

Kaličanin takođe apeluje i na predsednika vlade Aleksandra Vučića da svojim autoritetom pokrene sve nadležne da im izađu u susret jer kako kaže i Sjenica je u Srbiji.

I. P.

#Sjenica

#Služba za vanredne situacije

#Zimska služba

#vanredno stanje

'