AKTUELNO

Veliki broj vatrogasaca i pripadnika Žandarmerije jučerašnji dan proveli su na terenu.

Nakon celodnevnog spasavanja zavejanih na auto-putu osvanula je fotografija vatrogasca iz Niša kome su se od hladnoće zaledile čak i trepavice.

- Šta reći za ovo? Da li postoji novac kojim se mogu platiti ovi bolovi, ova požrtvovanost i humanost. Gospodo političari, on nije otišao radi fotografisanja, kao vi što to činite – on je samo radio svoj herojski posao - navodi se u postu pored objavljene fotografije.

Reč je o vatrogascu Miodragu Rajkoviću, pripadniku Vatrogasno-spasilačke jedinice u Nišu. Sa njim je na zadacima na terenu bio i njegov kolega Milan Vidojević.

Na sajtu Sindikata srpske policije navodi se da su njih dvojica "pomalo zbunjeni velikom medijskom pažnjom koju su dobili" i kažu da su samo radili svoj posao – "ništa posebno što ne bi i većina njihovih kolega u toj jedinici i celom Sektoru za vanredne situacije uradila".

Osim toga, nagradu, kažu, ne očekuju jer nisu tim porivom bili vođeni kad su krenuli u pomoć zavejanim ljudima.

Kako se navodi, do leđenja trepavica i obrva dolazi usled kondezacije vodene pare koju čovek izdiše dok radi uz nošenje vizira i zaštitne maske. Dešava se da i boce sa vazduhom na leđima zalede i zalepe se uz jaknu, pa ih kolege skidaju zajedno sa zaštitnom jaknom.

Situaciju je dodatno otežao lančani sudar 30 vozila na ulazu u Niš zbog koga se stvorila dugačka kolona, a vozila su satima bila zaglavljena na snežnom putu. Pripadnici Žandarmerije učestvovali su u izvlačenju ljudi iz automobila zaglavljenih na deonici auto-puta kod Niša koja je blokirana zbog snega i sudara.

I. P.

#Auto-put

#Automobil

#Niš

#Sneg

#Vatrogasci

'