AKTUELNO

Neophodna je kopletna zimska oprema automobila.

Sneg, koji od jutros pada na području Jagodine i ovog dela Pomoravlja, nošen hladnim vetrom, stvara velike teškoće, ponegde i pravi haos na ulicama, na kojima je dosta utrtog snega, jer posuta so sporo deluje zbog niske temperature.

Svi putni pravci na Pomoravskom okrugu su prohodni, ali je saobraćaj otežan, navode u lokalnoj policiji i savetuju da se ne kreće na put ako se ne mora.

Na autuputu Beograd - Niš, na "Koridoru 10", takođe ima utrtog snega na svim kolovoznim trakama, saobraćaj je proređen.

Snebdevanje gradova ovog okruga, strujom, gasom, vodom je normalna, a direktorka J.P "Toplana" u Jagodini Nadežda Marković - Purić da će toplana grejati tokom cele noći.

Na čišćenju ulica i lokalnih saobraćajnica angazovana je kompletna mehanizacija: kamioni sa posipačima soli, daskama za čišćenje snega, grejderi, buldožeri, traktori...

Paraćin je kritičnim putniom pravcima označio put Paraćin - Zaječar preko Ccestobrodice i lokalne puteve prema selima Zabrega i Stubica, a Ćuprija putnom pravcu Bigrenica, Virine i Batinac.

Svilajnac prema selima Vojska i Roanda, Despotovac pravcima prema Senjskom Rudniku, Ravnoj Reci, Jezeru, Lomnici, Lipovcu, Slađaji i Panjevcu.

Opština Rekovac, prioritet čišćenju od snega dala je ulicama prema Domu zdravlja, Osnovnoj i srednjoj školi i Policijskoj stanici a od putnih pravaca, pravcima Belušić - Županjevac - Nadrlje, Rekovac - Cikot, Rekovac - Ursule, Kruševica - Siljevica, Prnjavor - Šlivica, Bogalinac - Dobroselica.

Sve opštine imaju dovoljno soli i kamenih agregata za zimsko održavanje puteva, a u slučaju potrebe "pristupiće se nabavci novih količina".

S.M.

#Jagodina

#Put

#Sneg

'