AKTUELNO

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz naše zemlje sa Hrvatskom i Mađarskom. Zadržavanje na graničnom prelazu Batrovci je oko 90 minuta, dok se na Horgošu čeka od 30 do 60 minuta.

Na svim ostalim nema dužih zadržavanja od 20 minuta, mada se upozorava da se za vreme božićnih praznika očekuje pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom - "Bački Vinogradi", "Đala", "Bajmok" i "Horgoš II" - je od 7-19, dok su "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata. U danima intezivnog saobraćaja iz Hrvatske, vozačima se savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza -  "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

Saobraćaj u Srbiji se odvija otežano zbog snega, niskih temperatura i jakog severozapadnog vetra, pa iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače na oprez. Prema informacijama JP Putevi Srbije, svi putevi su prohodni.

S. P.

#AMSS

#Granica

#Gužve

#Putevi Srbije

'