AKTUELNO

Oni su poželeli vernicima da Božić proslave u miru i dobrom zdravlju sa svojim najbližima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve božičnu čestitku, a to su učinili i ministri u Vladi Srbije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić patrijarhu srpskom Irineju i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Foto: Printscreen

- U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti uputim srdačne čestitke - rekao je šef srpske diplomatije i poželeo vernicima u čestitki da oni koji slave ovaj praznik svojim svakodnevnim radom i brigom za bližnje doprinesu razvoju države i društva.

Čestitku je uputila i ministarka pravde Nela Kuburović koja je "patrijarhu SPC Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima koji Badnji dan i Božić obeležavaju po Julijanskom kalendaru" poželela da "najradosniji hrišćanski praznik proslave u miru, radosti i veselju".

Foto: Pixabay.com

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović čestitala je Badnje veče i Božić građanima Srbije koji slave po julijanskom kalendaru poželevši im da praznične vreme provedu "u dobrom zdravlju, blagostanju i ljubavi sa bližnjima".

Foto: Tanjug

- Veliki verski praznici poput Božića podsećaju nas iznova na lepotu različitosti i potrebu da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju, slozi i toleranciji, kako unutar porodice, tako i sa okruženjem i svetom. Neka ovaj i svi naredni dani pokažu našu snažnu posvećenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i zajedništvu - navela je Zorana Mihajlović.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Božić građanima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

S. P.

#Božić

#Ministri

#čestitka

'