AKTUELNO

Ova vlada i predsednik Aleksandar Vučić, žele da izgrade društvo gde će svi građani biti jednaki. U cilju poboljšanja funkcionisanja i života ljudi, preko godine imamo različite aktivnosti, i stalno uvodimo nove, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

- Prvi put prošle godine u Srbiji predsednik države Aleksandar Vučić je okupio sva udruženja, sve saveze. 35 saveza, 543 udruženja, napravio je jedan skup koji je bio jedinstven i prvi put smo imali situaciju da se predsednik države obraća osobama sa invaliditetom javno. Razmenio je iskustva, i dao smernice kako i na koji način treba da radimo - rekao je Đorđević.

Kako kaže, ideal i ideja je da se gradi društveno odgovorno društvo.

- Želimo da svi građani Srbije budu jednaki i da se svi tako osećaju. Ova vlada i naš predsednik želi da izgrade društvo gde će svi biti jednaki. U cilju toga mi preko godine imamo nekoliko aktivnosti - rekao je Đorđević.

Kako kaže, radi se na tome da svi objekti budu pristupačni.

Foto: TvPink Printscreen

- Uveli smo predmet na arhitektonskom fakultetu koji će služiti za to da se kod mladih menja svest i potrebi ali i načinu uvođenja potrebnih aktivnosti za olakšavanje života ljudima sa invaliditetom - rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, radi se potpuna digitalizacija njihove biblioteke. Nabavljaju se knjige na brajevoj azbuci.

- Radimo na poboljšanju života ljudi sa invaliditetom. Treći decembar od sada služi da vidimo gde smo i šta još treba da se uradi - rekao je Đorđević.

#Invaliditet

#Srbija

#Zoran Đorđević

'