AKTUELNO

Sajam etno hrane i pića, najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, biće održan 13. put zaredom na Beogradskom sajmu od 21. do 24. novembra.

Na manifestaciji će učestvovati proizvođači prehrambenih proizvoda, najčešće ručno rađenih na tradicionalni način i od organski gajenih sirovina, proizvedenih u ograničenoj količini radi predstavljanja tržištu, saopšteno je iz PKS.

Promocija odabranih proizvoda na Sajmu etno hrane i pića služi i zaštiti naziva i receptura proizvoda, pronalaženju potencijalnih investitora u proizvodnju, poboljšanju kulture ishrane stanovništva uvođenjem viševekovnih tradicionalnih proizvoda u ishranu, a pošto se često radi o organski gajenim sirovinama i poboljšanju zdravlja stanovništva.

Učesnici i posetioci manifestacije, osim poslovnih kontakata, stiču i informacije o standardizaciji, pakovanju, metodama prodaje i planovima institucija za unapredenje ove vrste proizvodnje. U okviru Sajma etno hrane i pića biće organizovano ocenjivanje proizvoda.

Sistem nagrađivanja najuspešnijih učesnika doprineo je ne samo afirmaciji i unapredenju kvaliteta proizvoda, već i kvalitativnom i estetskom napretku u načinu pakovanja i promocije, sa ciljem povećanja broja robnih marki među tradicionalnim proizvodima.

Beogradski sajam i Privredna komora Srbije će i ove godine, pored opštih promotivnih aktivnosti, na manifestaciju dovesti dosadašnje i nove poslovne posetioce – velike trgovinske lance, male trgovinske radnje, restorane, hotele i druge.

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Grad Beograd i Privredna komora Srbije, a pomoć u organizaciji manifestacije pružiće i Zadružni savez Srbije.

Na prošlogodišnjem Sajmu etno hrane i pića nastupila su 342 izlagača u organizaciji PKS, Zadružnog saveza, Gradske uprave Beograda, turističkih organizacija, udruženja ili samostalno. Sajam etno hrane i pića je 2017. godine posetilo više od 5.000 ljudi.

#Hrana

#sajam

'