AKTUELNO

U Srbiji danas oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom koja će se ujutru i pre podne na istoku zemlje ponegde lediti pri tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ je upozorio na otapanje snega i nove padavine, i da će u većini krajeva biti od 20 do 30 milimetara kiše, a da se obilnije padavine, s više od 40 milimetara kiše, očekuju na jugozapadu Srbije i na Kosovu.

U većem delu zemlje duvaće slab i umeren, a u košavskom području i na planinama jak i olujni vetar, dok se na jugu Banata i u donjem Podunavlјu očekuju udari veći od 24 metra u sekundi. Vetar će oslabiti u sredu posle podne.

Jutarnja temperatura biće od minus četiri do dva stepena, a najviša dnevna od dva do devet stepeni.

U Beogradu se očekuje oblačno i vetrovito vreme, povremeno s kišom, uz jak, povremeno olujni vetar. Jutarnja temperatura biće oko jedan stepen, najviša dnevna oko pet stepeni.

U Srbiji će u sredu biti oblačno s kišom, na planinama i istoku sa snegom. Ujutru i pre podne u košavskom području se očekuje jak a u južnom Banatu i donjem Podunavlju olujni vetar koji će posle podne biti u slabljenju.

U četvrtak ujutru i pre podne oblačno, ponegde s kišom, na planinama i istoku sa snegom, a prestanak padavina očekuje se tokom dana.

U petak i subotu suvo i malo toplije uz smanjenje oblačnosti, a od nedelje oblačno, ponegde sa kišom, a na planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza za utorak, 20. novembar:

Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne, a oprez se savetuje bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna.

#Kiša

#Sneg

#Vremenska prognoza

'