AKTUELNO

U Srbiji će jutro i pre podne u većem delu zemlje biti pretežno oblačno vreme, na severu i istoku mestimično s kišom i snegom, a u ostalim krajevima se očekuje prestanak padavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od danas se na jugu i istoku Srbije u nižim predelima mestimično stvaranje snežnog pokrivača od oko pet santimetra za 12 sati, lokalno i do 10 santimetara, a na planinama i više.

U centralnoj i zapadnoj Srbiji očekuje se stvaranje manjeg snežnog pokrivača a u Vojvodini i sneg i kiša.

U toku dana biće kratkotrajno razvedravanje sa juga. Duvaće uglavnom slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od minus tri do jedan stepen Celzijusa a najviša od dva do sedam stepeni.

Uveče i u toku noći sa jugozapada stiže novo naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji ponegde će se lediti kiša na tlu. Duvaće vetar u skretanju na jugoistočni i u pojačanju, u drugom delu noći u košavskom području biće povremeno jak, na jugu Banata olujni.

U Beogradu će sutra ujutro i pre podne biti pretežno oblačno, povremeno sa susnežicom i snegom. Posle podne i uveče će biti kratkotrajno razvedravanje. Duvaće uglavnom slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura biće oko nula a najviša oko tri stepena Celzijusa. U toku noći očekuje se novo naoblačenje, vetar u skretanju na jugoistočni i u pojačanju.

Za Srbiju se upozorava na jak južni i jugoistočni olujni vetar u utorak i u sredu ujutro i pre podne koji će duvati u košavskom području i na planinama, i na jugu Banata s udarima jačim od 24 metara u sekundi.

U Srbiji će u utorak biti oblačno s kišom i vetrovito. Ujutro ponegde u centralnim i južnim krajevima Srbije, a u Timočkoj Krajini i pre podne kiša će se lediti na tlu. Sneg će preći u kišu i na planinama. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području olujni.

U sredu će biti oblačno s kišom, posle podne će biti vetar u slabljenju.

U četvrtak se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U petak i subotu suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje, a od nedelje novo naoblačenje s kišom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 19. novembar 2018:

Očekuju se nepovolјne meteorološke prilike, naročito za astmatičare i osobe s kardiovaskularnim obolјenjima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i pospanosti.

#Sneg

#Vremenska prognoza

#Zima

'