AKTUELNO

Preminuli pevač na svoje poslednje putovanje otišao je tiho, u 44. godini, a vest o njegovoj smrti pojavila se samo u jednom dnevnom listu.

Pre 15 godina preminuo je Rodoljub Rođa Raičević, pevač i kompozitor, koji je kroz svoje pesme slavio ljubav.

Muzičar rodom iz Nikšića na svoje poslednje putovanje otišao je tiho, u 44. godini, a vest o njegovoj smrti pojavila se samo u jednom dnevnom listu.

Foto: Printscreen

Rođa je umro od prekomerne doze metanfetamina (sintetička droga iz skupine spojeva feniletilamina, koja brzo izaziva zavisnost), u jednom stanu u ulici 27. marta u Beogradu.

Njegov odlazak ostavio je neizbrisiv trag u srcima njegovih brojnih kolega.

Raičević je bio miljenik među saradnicima, a platonsku ljubav gajio je, kako su pisali domaći mediji, prema koleginici Bubi Miranović.

Foto: Printscreen Youtube

Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu - rekla je Miranovićeva u jednom intervjuu i dodala:

- Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim.

Foto: Printscreen Youtube

Mira Škorić i Rođa bili su dobitni tandem, a za svoju prijateljicu s kojom je otpevao duet ''Ruse kose'' napravio je prvi narodnjak.

Pevao je zabavnu muziku, a meni je napravio hit ''Koga da ljubim posle tebe''. Kad mi je ponudio pesmu, smejali smo se i šalili da prelazi u narodnjake. Bio je duša od čoveka. Pravi prijatelj. Uvek će mi biti u lepom sećanju. Mnogo kolega je otišlo. To mi teško pada - izjavila je Škorićeva u jednom intervjuu.

Foto: Kobra

Autor: M. K.

#Buba Miranović

#Rođa Raičević

#pevač

#pevačica

'