AKTUELNO

Iako su uzbuđeni pred večerašnji nastup na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi srpski predstavnici na "Evroviziji" otkrivaju da nemaju tremu, te da će dati sve od sebe da zablistaju i prikažu sve lepote Srbije.

Večeras će se u Lisabonu održati drugo polufinalno veče "Evrovizije", na kojoj će boje Srbije braniti Sanja Ilić i grupa "Balkanika". Oni će se milionskoj publici predstaviti pesmom "Nova deca", a kako kažu za Pink.rs, večeras će dati sve od sebe da zasijaju, Srbiju predstave kako dolikuje i obezbede sebi plasman u finale najvećeg evropskog festivala.

- Mi ćemo dati sve od sebe da našu zemlju predstavimo najbolje što možemo. Naši aduti su talenat i lepota, i verujemo da će to Evropa prepoznati. Mnogo zavisi i od toga koliku ćemo imati podršku od naših ljudi iz dijaspore, ali svi nam se javljaju da vole i slušaju našu pesmu, tako da verujemo da ćemo uz njihovu pomoć proći u finale. U prvom polufinalu dalje su prošle zemlje koje nisu bile posebno dobro plasirane na kladionicama, što je pokazalo da je na Evroviziji sve moguće - kažu ovogodišnji predstavnici Srbije na "Evroviziji" i dodaju da su već uspeli da privuku pažnju ogromnog broja fanova "Evrovizije", ali i brojnih medijskih ekipa koji prate ovaj događaj, što znatno može uticati na njihov plasman.

- Mi smo neko ko sa sobom nosi pozitivnu energiju i smeh i kome nikada nije teško da zapeva uživo. Posebnu pažnju javnosti skrenuli smo portugalskom verzijom pesme "Nova deca" koju smo i otpevali na defileu plavim tepihom, na ceremoniji svečanog otvaranja Evrovizije. Svi cene što smo odlučili da se na Evroviziji predstavimo pesmom na svom jeziku, a lepota ženskog dela ekipe nam je donela posebnu naklonost svih prisutnih medijskih ekipa i fanova.

- Treme nema nimalo. Spremni smo da Evropi prikažemo sve lepote i raznovrsnost muzike naših krajeva. Naš adut su lepota i emocija, niko neće biti imun na naše glasove, a reči pesme iako su na srpskom pevaju se u sali na probama od reči do reči. Verujemo da nas očekuje dobra atmosfera na večerašnjem nastupu.

D. T.

#Evrovizija

#Sanja Ilić i Balkanika

'