AKTUELNO

Duet ove dve pevačice obožava čitav region.

Jelena Rozga, dok je još bila članica grupe "Magazin" i Esma Redžepova objavile su zajedničku pesmu ''Dani su bez broja'', koja je postala hit svih generacija i koja je aktuelna i dan-danas.

Makedonska pevačica Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju u 73. godini, posle kraće i teške bolesti, prenose lokalni mediji.

Esma Redžepova Teodosijevska zahvaljujući svojoj bogatoj karijeri smatra se kraljicom romske muzike. Zbog načina na koji je izvodila ovu muziku, stekla je i svetsku slavu, a 2013. godine ponela je i titulu nacionalnog umetnika Makedonije.

Jelenu je tužna vest zatekla kod kuće. Pevačicu je smrt Esme jako potresla, međutim Rozga tvrdi da je nebo dobilo još jednog anđela.

- Veliki čovek i umetnik. Zauvek će mi ostati urezan njen lik, energija, pozitivan duh, a o glasu neću ni govoriti, to svi znaju... Jedina i jedinstvena! Tužno je što smo je prerano izgubili... Nebo je dobilo još jednog anđela - rekla je Jelena za portal Pink.rs.

Pored Jelene Rozge, zbog smrti kraljice romske muzike tuguje i svet.

Podsećanja radi, Esma Redžepova primljena je u jednu Skopsku bolnicu pre deset dana zbog teške bolesti. Na žalost, pevačica nije uspela da se izbori i preminula je jutros.

Autor: B. Radonić

#Esma Redžepova

#Jelena Rozga

'