AKTUELNO

Priznaje da nije imala novca za skupe restorane.

Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, otvoreno je govorila o prelasku na vegansku ishranu. Priznala je da u momentima studenskog života nije imala novca za skupe restorane, pa joj se ishrana svela na sirovo voće i povrće.

- Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savetovala da bilo šta radi iz straha. Tačnije, prvi put sam prešla na vegansku ishranu tokom posta. Kasnije, dok sam studirala, događalo mi se da nemam novca da jedem u restoranima, pa sam iz muke bila vegan - istakla je ona.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ipak, najveći preokret u njenom načinu ishrane dogodio se kada je postala majka.

- Dok sam dojila, bila sam jedini izvor hrane svojoj deci i zato sam se potrudila da moje mleko bude najbolje na svetu. Svi putevi su me vodili ka tome da se zdravo hranim, ali pitanje je da li ću do kraja života ostati vegan - ističe Jelena, naglašavajući kako su je roditeljske obaveze navele da se ozbiljnije posveti zdravlju i ishrani.

Jelena je takođe nedavno istakla da se kinoa koju ona gotovo svakodnevno koristi u ishrani smatra kulinarskim čudom.

Foto: Word Press

- Kinoa sadrži sve esencijalne amino-kiseline potrebne za pravilno funkcionisanje organizma. Bogata je vitaminima, jača imuni sistem i pozitivno utiče na rad srca. Obiluje proteinima, vitaminom B, dijetalnim vlaknima i mineralima, što je čini idealnom za one koji žele zdravu i uravnoteženu ishranu. Takođe, pomaže u varenju, ubrzava metabolizam i doprinosi gubitku kilograma. Kada je dodate u povrće, osetićete punoću ukusa koja se obično dobija kuvanjem mesa - istakla je ona za postal Republika.rs.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Autor: Pink.rs