AKTUELNO

Pevačica Maja Berović i manekenka Nina Seničar zvezde su filma "Megdan: Između vode i vatre", koji je imao svetsku premijeru u nedelju na festivalu Iskija global u Napulju!

Producent i scenarista ovog filma je Aleksa Balašević, sin kantautora Đorđa Balaševića, koji je otkrio kako su se poznata pevačica i manekenka snašle kao glumice.

- Reditelj Todor Čapkanov je Maji dodelio veliku ulogu, za koju je morala da nauči rumunski, što jeste bilo izazovno, ali ona je u tome uspela. Najpoznatiji moldavski i rumunski glumci bili su oduševljeni, i naši glumci su je pohvalili, njoj je to veoma značilo. Dokazala je svima da je rođena umetnica i da lako menja discipline. Pozvao bih Maju za svaki sledeći film! - rekao je Aleksa, a zatim je pohvalio i Ninu Seničar:

Foto: Pink.rs/A. Nikolić

- Nina je naša Novosađanka, vrlo mi je drago što je prihvatila poziv. Ona godinama živi i radi u Americi i odlično zna posao, te nam je veoma poučne savete davala. Poslednjih dana snimanja Nina je već bila u drugom stanju, ali ni to je nije sprečilo da da svoj maksimum.

Foto: Instagram.com/ninasenicar

Dok Nina ovih dana broji sitno do porođaja, Maja kaže da je nestrpljiva da čuje šta će publika reći o njenom novom poslu.

- Prvi put se publici predstavljam kao glumica i presrećna sam! Kada su mi rekli da ću glumiti na stranom jeziku, to me je najviše privuklo. Nikad nisam bila u Rumuniji, niti sam ikada čula rumunski, pa mi je to bio veliki izazov. Ali ja ne volim jednostavne stvari, kod mene mora sve da bude komplikovano, pa tako i prva uloga u filmu. Glumim jednu jaku, vrlo uticajnu i moćnu ženu. Čast mi je što sam deo filma Alekse Balaševića, u kome igraju velika glumačka imena - rekla je Berovićeva.

Foto: Pink.rs/A. Nikolić

Balašević otkriva da nisu samo glumačke zvezde radile na ovom filmu.

- Sve je počelo tako što je Todor Čapkanov prihvatio da režira film. On nikada nije radio na našim prostorima, ali je rekao da je srećan što prvi put radi u Srbiji i što će od "Megdana" napraviti film za ceo svet. Drago mi je što je neko ko je radio sa imenima poput Morgana Frimana, Džeralda Batlera i Salme Hajek sarađivao sa našim najpoznatijim glumcima - završava priču Aleksa.

Autor: pink.rs