AKTUELNO

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica je srpski tatu majstor i hip-hop muzičar. Rođen je 8. februara 1993. godine u Beogradu.

Sa suprugom Nevenom i ćerkom živi u rodnom gradu. Despić se u detinjstvu bavio košarkom, a kasnije je otvorio svoj studio za tetoviranje.

U muzičke vode je uplovio 2022. godine sa Lukom Bijelovićem, poznatijim kao Lule Pljugica. Prvi singl su objavili u martu 2022. godine pod nazivom „Kucci Kucci“. Usledile su pesme „Pistacc“, „Balkanac“, „Tuckavacc“ i druge koje su brzo osvojile mlađu publiku širom regiona. Desingerica i Pljugica pune klubove u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a prepoznatljivi su po kontroverznim tekstovima i nastupima zbog kojih ih deo javnosti oštro kritikuje.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Tv Pink Printscreen

ŽIVOT PRE MUZIKE

Odrastao je sa roditeljima u rodnom gradu. Vrlo rano je počeo da trenira košarku, a bio je i reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama. Zbog povrede koju je doživeo i dužeg oporavka odustao je od profesionalne karijere.

Prema vlastitom priznanju, pre nego što je 2019. godine otvorio svoj studio za tetoviranje, Despić se bavio kriminalnim poslovima. Ne krije da je krao razne stvari u zemlji i inostranstvu. Ipak, od toga je odustao i odlučio da se posveti tetoviranju.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Godine 2019. je otvorio studio u Beogradu, te postao prepoznatljiv po svojim tetovažama. Tvrdi da je imao priliku da se ovim poslom bavi i inostranstvu, ali je zbog porodice ostao u rodnom gradu.

PRIVATNI ŽIVOT

U fokus internet javnosti dospeo je snimajući i objavljujući klipove na društvenoj mreži „TikTok“, gde ga trenutno (septembar 2023. godine) prati preko 200 hiljada ljudi.

Foto: Pink.rs/A. Nikolić

Pored toga, uživa popularnost na „Instagramu“ gde ima skoro 150 hiljada pratilaca. Despić je veliki ljubitelj automobila, a jednom prilikom je kazao da ni sam nije siguran koliko kola ima u svom voznom parku. Neke automobile je, navodno kupovao samo zbog snimanja spotova.

Desingerica je od 2013. godine u vezi, a od 2021. godine u braku sa Nevenom. On takođe koristi „TikTok“ gde je prati preko 62 hiljade ljudi. Par ima ćerku.

Muzičar pažnju javnosti privlači i kontroverznim izjavama. Tako je izazvao buru kada je kazao da ženu treba prevaspitavati i prilagođavati sebi.

Foto: TikTok.com/@nenaneniii

Autor: Nikola Žugić