AKTUELNO

Zdravko danas puni 73. godine, što se po njegovom izgledu i energiji ne bi moglo zaključiti

Regionalna muzička zvezda, jedan od najvoljenijih pevača Zdravko Čolić, danas ima veliki povod za slavlje. Čola je napunio 73. godine, što se po njegovom izgledu, energiji i strasti kojom i dalje nastupa na scenama širom sveta ne bi moglo zaključiti.

Ipak, mnoge njegove fanove začudio izostanak čestitki od njegovih ukućana, makar javno, što je bila uobičajena praksa prethodnih godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Zdravko je jedan od retkih ,koji mogu da se pohvale besprekornom i karijerom dugom 50 godina. Iza sebe ima 15 studijskih albuma, a većina pesama su i danas hitovi. Bio je i ostao miljenik ženske populacije, neretko u publici se mogu videti baka, majka i unuka koje uživaju u njegovim baladama.

- Jedino što znam je da su žene moja najvažnija publika - rekao je jednom prilikom Čola.

Rođen je u Srajevu 30. maja 1951. godine. Njegova muzička karijera počela je 15. aprila 1972. godine na festivalu „Vaš šlager sezone“ gde je Čola izveo pesmu Kemala Montena "Sinoć nisi bila tu", koju je trebalo da otpeva Josipa Lisac, ali je odustala. Osvojio je treće mesto publike i nagradu za interpretaciju i upravo ova numera je postala Čolin prvi veliki hit.

Foto: Pink.rs/N.V.

Od tog momenta zvanično počinje njegova solo karijera, kojom će se uzdići na mesto najveće estradne zvezde na prostorima tadašnje SFRJ. Sve ostalo je istorija.

Privatni život je uspeo da sačuva dalje od očiju javnosti. Ostalo je zabeleženo da je 1981. godine, na pitanje novinara o braku, rekao da nije spreman i da ženidbu doživljava ozbiljno.

Foto: TV Pink Printscreen

Svoju izabranicu Aleksandru, koja je profesorka geografije, "pronašao" je mnogo kasnije. Oženio se 2001. godine, dobili su dve ćerke Unu i Laru.

- Nas dvoje smo se venčali potpuno spontano na 1. maj. Svi su mislili da je skrivena kamera jer smo pošli na uranak. Dugo smo bili u vezi pa je to bilo dža ili bu. Da bi veza ili brak trajali, moraju da postoje poštovanje i prijateljstvo - istakao je za domaće medije Čola.

Autor: Pink.rs