AKTUELNO

Dragica Radosavljević Cakana, naša istaknuta estradna umetnica, u prazničnom, vaskršnjem intervjuu za Pink.rs otkriva da se način na koji praznuje sa suprugom Nebojšom umnogome promenio otkako je postala baka.

Poznata pevačica narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana za Pink.rs otkrila je kako ove godine izgledaju uskršnji praznici u njenom domu, a budući da je poznata kao vrsna domaćica otkrila je i kakve sve đakonije će se naći na njenoj trpezi u toplom domu u Sremčici.

- U poslednje vreme vodimo više računa o običajima na Veliki petak i Uskrs. Otkako sam postala baka postalo je drugačije, više se vodi računa i poštuje tradicija, u godinama kad ste zreliji posebno. Nisam sada ne znam kakav vernik, ali u nekoj normalnoj meri. Na Veliki petak se posti, inače sredom i petkom Nebojša i ja postimo. Celu nedelju pred Uskrs postimo - kaže Cakana za Pink.rs i otkriva na koji način je dekorisala svoja uskršnja jaja.

Foto: Privatna arhiva

- Jaja farbam na Veliki petak u svom letnjikovcu, ranije sam više kreirala. Sad mi je najlakše da ofarbam bojama, crvena jaja su najbitnija, prvo čuvarkuća. Imam uvek lepo ukrašena jaja. Tridesetak jaja ofarbam. Ove godine deca nisu sa nama, rasuti su svi po svetu. Niko nam nije ovde, slavimo Nebojša i ja s komšilukom i Nebojšinom porodicom.

Foto: Privatna arhiva

Posebnu pažnju posvećuje pripremi uskršnje gozbe.

- Spremam i kolače i pogaču i malo prasetine, trpeza je uvek kod nas puna bez obzira koliko nas je - poručuje Cakana, koja se prisetila i načina na koji je slavila Uskrs tokom detinjstva.

Foto: Privatna arhiva

- Mama nam je davala da farbamo jaja, koja će biti bolja i dobiti nagradu. Svi smo bili napolju i kucali se po ceo dan, to nam je bilo najbitnije. Ništa drugo. Naša porodica je ogromna, mi nismo imali ni ogradu između kuća... Bilo je drugačije. Drugačije je bilo ranije, drugačije... - zaključila je pevačica za Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Autor: M.K.