AKTUELNO

Folk pevač, Sloba Radanović, u okviru svog šouu programa "Pevaj sa mnom" u kom bira najbolju pevačicu sa kojom će snimiti duet u okviru svog drugog studijskog albuma, prikazao je i to kako izgleda njegov život kada se ugase reflektori.

Naime, on se nakon odnosa sa porodico, osvrnuo i na drugarstva koja i dan danas gaji u Zrenjaninu, gradu gde se rodio i odrastao, te je pokazao prvo zgradu u kojoj je došao na svet.

- U ovoj zgradi iza mene sam se rodio, mislim nisam u zgradi, nego u bolnici. Ovde su me doveli iz bolnice kada sam se rodio - nasmejao se Sloba.

Radanović je ovom prilikom prikazao svoje najbolje prijatelje, kumove i one sa kojima je i posle mnogo godina i dalje u kontaktu.

- To je drugarstvo, kumstvo, dugo zasedanje uz dobru rakiju i krajiške pesme - rekao je Rade Škorić, Slobin kum.

Foto: TV Pink Printscreen

- Slobodan mi je posebno drag zato što je njegov otac iz krajišnika, a oni su poreklom iz istog mesta iz Bosne, odakle je i moja, to je okolina Drvara. Tamo je rado prihvaćen kao pevač i pre nego što je bio poznat. Pevao je tamo sva naša bitna slavlja, lovačke večeri, rođendane, svadbe...Slobodan je tamo rado viđen gost uvek - rekao je Zoran Jelić, inače Slobin drug.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovom prilikom, Sloba je pokazao i srednju školu koju je pohađao, te se prisetio i kako su ti dani izgledali za njega.

- Ovo je moja srednja škola i odatle imam samo lepe uspomene. Mislim ja sam čovek koji ružno sve zaboravlja. Bilo je uživanje ići u školu i na svakom odmoru gledati u jezero i ove zgrade su iz doba Austrougarske. Možda i najčešći komentar koji sam dobio u životu kada me upoznaju: "Ti si okej, imao sam pogrešnu sliku o tebi", ne krivim ljude, jer da nisam poznavao samog sebe, kada bih čitao medije...Ja iskreno mislim da sam prošao kroz medijsku golgotu, ali se nikada nisam vadio, branio sam se ćutanjem - pokazao je Sloba.

Kako je otkrio, on je završio Osnovnu školu "Dr Jovan Cvijić" u Zrenjaninu, ispred koje se našao sa Nemanjom Gavranićem, drugom s kojim se druži još od malih nogu.

- Ovo je moj najbolji drug iz osnovne škole, bili smo nerazdvojni do osmog razreda, kada je svako pošao svojim putem u srednjoj školi, ali hvala Bogu, obnovili smo to prijateljstvo - rekao je Slova. - Specifično za mene i njega je da smo spavali u istom krevecu - rekao je Nemanja.

- On se rodio pre mene, kada je on izašao iz kolevke, njegovi roditelji su dali tu kolevku mojim, pa smo spavali u istoj kolevci - rekao je Sloba, te je nastavio:

- Svi prijatelji sa kojima sam bio najbolji u detinjstvu, ostali su tu i danas. S kim sam se družio pre 25 godina, s njim se družim i dan danas. Normalno je da dođu i prođu novi prijatelji, ali je dobro da su tu i oni od početka - rekao je Sloba.

- Ne ponaša se nešto drugačije na sceni i u javnosti, nego što se ponaša kada je privatno - rekao je Slobin kum, Dragan Milošević.

Foto: TV Pink Printscreen

Na vojnom stadijumu u Zrenjaninu prvi put je počeo da trenira fudbal, a kako kaže, kada je stao na ovaj teren posle toliko godina, srce mu je zaigralo.

- Ovde sam proveo dosta vremena svog detinjstva. Dugo sam bio desni bek, a onda sam 10, 11 godina bio golman. Ovde sam najlepši deo svoje fudbalske karijere proveo. Dosta puta sam došao iz daleka, nikada nisam svratio, a sada kad sam došao, baš mi je zaigralo srce - istakao je Radanović.

Autor: N. Ž.