AKTUELNO

Sutra se navršava osam tužnih godina od smrti voljenog glumca!

Slavni glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine nakon duge borbe sa karcinomom pankreasa, pre tačno osam godina. Te 2016. godine srpska kinematografija, ali i muzička industrija izgubila je jednog od najvoljenijih i najtalentovanijih glumaca mlađe generacije.

Voditelj Ognjen Amidžić, jedan od najboljih Marinkovih prijatelja, za Pink.rs, sa tugom u glasu, progovorio je pred još jednu tužnu godišnjicu njegove smrti.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ja i dalje nemam svest da je on otišao zauvek. On je živ u svim našim pričama, svim našim grupama zajedničkim... Sutra će biti osam godina od njegove smrti, ali ja za bliske ljude i za ljude sa takvom energijom nikada ne mogu da prihvatim da su nas napustili. U meni, oko mene, u svim pričama oni žive. Mogao bih da kažem da je to jedan rastanak na određeno vreme, rekao je on pa dodao:

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić, Tv Pink Printscreen

Mi smo tako funkcionisali, družili se, stvarali... svako je radio svoje, niko nikoga nije davio. On je imao taj fazon da ode negde, i nema ga dve nedelje, pa se javi. To doživljavam tako, kao da je otišao na neki duži put, možda on sada traji osam godina, ali dobro... Velika je šteta, tuga, da tako mlad čovek ode. Imao je puno toga još da da u svim oblastima, rekao je voditelj za Pink.rs, a na pitanja koja mu prva misao padne na pamet sada kada pomisli na Marinka, Ognjen je odgovorio:

Foto: TV Pink Printscreen

Gomila stvari spakovanih u jedan osećaj! Smeh, zabava, dobra energija. Ta naka kreativnost njegova je bila neverovatna, pomenuo je on.

Podsetimo, glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine. u 37. godini, posle borbe sa opakom bolešću. Bio je svestran i veoma talentovan, pa se pored glume bavio i pevanjem, a oprobao se i u ulozi voditelja.

Ostavio je neizbrisiv trag u našoj kulturi, a njemu je posvećen i mural, koji se nalazi u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u pozorište Atelje 212.

Foto: TV Pink Printscreen

Glumio je u mnogim filmovima, serijama i predstava, a „Crni Gruja“. „Ranjeni Orao“, „Greh njene majke“ i „Drug Crni u NOB-u“ samo su neka od Madžgaljevih ostvarenja.

Sa Ognjenom Amidžićem je osnovao grupu „Flamingosi“, koja je za kratko vreme postala veoma popularna, a njihove pesme se i danas pevaju.

Marinko je bio u braku sa koleginicom Dubravkom Mijatović, sa kojom ima ćerkicu Saru. Ipak, njih dvoje su se 2014. godine razveli.

Autor: Pink.rs