AKTUELNO

Čuveni jugoslovenski kompozitor i gitarista, Time Petrov (76), preminuo je nakon kraće bolesti, i to samo dvadesetak dana nakon smrti supruge Dragane.

Hitmejker je vinuo u zvezde pevačicu Maju Marijanu sa makar dva-tri hita na svakom albumu.

- Time Petrov je moj drugi otac, prvi kompozitor i prvi menadžer. Tek sad vidim zašto mi je jednom prilikom rekao: "Često ćeš me spominjati." Omogućio mi je da sa 19 godina snimim prvi album i da zapevam na kultnom "Poselu na Kalemegdanu". Komponovao mi je sve pesme na tri moja prva albuma - pričala je Maja Marijana.

Foto: TV Pink Printscreen

Evtim Time Petrov je rođen 1948. godine u Strumici. Rano je počeo da svira gitaru i skida sve što je lepo - od Radio Luksemburga do Radio Šapca. A onda je naramio svoju "skršenu gitaru" i krenuo za Beograd.

I pored stotina hitova i pevača sa kojima je sarađivao, Time nije bio omiljen među kolegama. Stvarao je daleko od očiju javnosti, ne pamti se da je dao neki intervju.

Impresivan je spisak Timetovih hitova i pesama sa snagom evergrina: "Laku noć ljubavi", "Zbogom sine, zbogom rode", "Razboleh se, bol bolujem" (Šaban), "Bio mi je dobar drug", "Ja nisam devojka lutalica", "Anđeli ljubavi", "Jutros se mene ne sećaš", "Otvori karte", "Lagaću, a plakaću" (Maja Marijana), "Ne pružaj mi ruku na rastanku", "Dolazim ti majko", "Na koga si tako lepa", "Što mi slomi srce", "Za oči tvoje ljubavi moja" (Angel Dimov), "Nit me voliš, nit me drugoj daješ (Zorica Brunclik), "Ona nije kao druge", "Ko ti sada mrsi kosu" (Ljuba Lukić), "Piši sine, piši majci" (Safet Cimirotić), "Ljubavi nema više" (Gedža), "Kaži joj druže moj" (Zoran Kalezić), "Beli zora, a ja kući moram" (Salem Sihirlić, Marinko Rokvić), "Da nam sutra bude srećno" (Savo), "Najlepše su godine negde na sredini" (Smederevac), "Plači srce kad si bez sreće" (Đorđe Masalović), "Kakva žena", "Volim te zauvek", Hej, ljubavi, šta mi radiš" (Milanče), "Jeste bolelo, al' se i volelo" (Bikinjac), "Zašto plačeš" (Duet Selimova-Želčeski).

Autor: pink.rs