AKTUELNO

Lokacije širom Srbiji i regiona, gotovo 220 glumaca i višemesečna snimanja - samo su neke od posebnosti ove serije.

Publika u Srbiji, ali i regionu će od 16. februara u 21 čas, svakog petka, subote i nedelje na TV Pink, imati priliku da prati avanture kompjuterskog programera Despota Despotovića u novoj vikend- seriji "Šifra Despot", autora najgledanijeg igranog serijskog programa u regionu, Radoša Bajića.

Ovo je prvi put da Radoševa producentska kuća "Contrast Studios" radi seriju koja će se emitovati na TV Pink, a kako sam glumac, scenarista i reditelj kaže, veoma je motivisan da napravi najbolji mogući serijski program i očekuje veliku gledanost.

Ovo je projekat koji do sada nije rađen na našem tržištu, nikad nisam radio ovakav tip serije. Ovo nije ni sitkom, ni telenovela - ovo je jedna ozbiljna TV serija. Ovo je forma dnevne serije i to je za mene, kao autora, bila posebna motivacija. Ovakva serija se mora raditi na drugačiji način, drugačije se pisati, realizovati, i mi se trudimo da damo jedan novi proizvod, po kome ćemo biti prepoznatljivi na tržištu - rekao je Radoš.

Foto: Stefan Filipović

Vikend-serija "Šifra Despot" bavi se savremenom temom - priča prati život nespretnog, ali veoma talentovanog Despota, sa čijim likom će moći da se poistoveti većina gledalaca, što je Radošu bio i cilj - da oslika vreme u kome živimo.

Kroz celu seriju vodi nas glavni junak Despot Despotović, kompjuterski programer i vlasnik firme 'Despot International Company', koji pokušava da nađe posao u oštroj konkurenciji. On ovde zarađuje 400evra za posao koji se u svetu plaća i do 5000 evra. On je genije i to je jedna izvanredna dramaturška matrica - taj čovek nas odvodi u razne sredine, u razne ambijente i zahvaljujući njemu susrećemo se raznim ljudima. Na taj način možemo da oslikamo stanje u Srbiji danas - objašnjava Bajić.

Radoš, autor najgledanijeg serijskog programa na našim prostorima, poznat je kao neko ko voli da se poigrava žanrovima, te njegove serije ne mogu da se smeste u samo jednu kategoriju. Još jedna posebnost serije jeste to što je pored glavne postavke koju čine Đorđe Marković, Tamara Krcunović, Branka Šelić, Rale Milenković i Ljiljana Stjepanović, angažovano više od 170 glumaca, a kako snimanje odmiče, taj broj raste.

Ova serija je komedija po žanru, ali komedija sa elementima socijalne drame. Ja volim da mešam žanrove i mislim da je serija 'Šifra Despot' drugačija od drugih, jer je svaka epizoda posebna priča Počeli smo da snimamo 20. septembra, a završićemo do Vaskrsa. Do sada smo snimali u Beogradu, predgrađu Beograda, u Vojvodini, centralnoj Srbiji... To je bio veliki izazov za mene. Prva sezona ima 45 epizoda i počeće da se emituje 16. februara na TV Pink i to svakog petka, subote i nedelje, u 21 čas. Trenutno je kroz seriju prošlo 170 glumaca, a do kraja snimanja ćemo dostići broj od 220 glumaca - izneo je Radoš ove impresivne brojke.

Foto: Srđan Stevanović

Osim što je scenarista i koreditelj, Radoš će u vikend-seriji "Šifra Despot" imati veoma zanimljivu ulogu, koja će sasvim sigurno oduševiti i nasmejati gledaoce do suza.

U seriji tumačim lik Jova Agbabe, bivšeg poslovođu firme za proizvodnju džempera od angore. On je predsednik lovačkog udruženja 'Kninske zore' u Borči. Pošto supruga i ja nemamo dece, Despotova devojka Milena (Tamara Krcunović) nam je kao ćerka. Njeogov odnos prema Despotu, njihovoj vezi, ali i Despotovim roditeljima, biće posebno zanimljiv. Ovo je drugačija uloga, veoma atraktivna i izuzetna mi je čast što mi je direktan partner u seriji Olga Odanović - rekao je Bajić za kraj.

Foto: Promo

Foto: Promo

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za 16. februar u 21 čas, od kada će se svakog petka, subote i nedelje prikazivati na programima TV Pink širom regiona. Sve novosti novosti sa snimanja pratite na zvaničnoj Instagram stranici klikom OVDE ili na zvaničnoj Facebook stranici klikom OVDE.

Autor: M. Đurović

#Branka Šelić

#Ljiljana Stjepanović

#Radoslav Milenković

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'