AKTUELNO

Naida Bešlagić, bivša učesnica muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", izborila se s opakom bolešću - kancerom, za koji je, srećom, saznama u početnoj fazi bolesti.

- U momentu saznanja bilo je jako teško, veliki šok i za mene, moje prijatelje, ali i doktore, niko se tome nije nadao, ništa nije ukazivalo na tu dijagnozu. Nekako se osećate malo naspram života. Bog mi je podario neverovatnu snagu i strpljenje, sve sam podnela na nogama kao pravi borac. Ponosna sam na samu sebe. Mi žene smo zaista jake, i mnogo toga možemo da iznesemo na svojim leđima.

Naida, je otkrila kakve simptome je osećala.

- Jedno veče sam se probudila i osetila da nešto nije u redu. Imala sam obične menstrualne bolove, ali u momentu kada nije trebalo da budu. Imala sam neku intuiciju da odem na vreme i kancer se otkrio u ranoj fazi razvijanja. Moja dijagnoza je u početku bila cista na jajniku, endomentrioza, to danas ima svaka treća, četvrta žena ima, ali u toj cisti se razvijao karcinom i pretio da će se jako brzo proširiti na ostale organe, ali ja sam reagovala na vreme i nekako, sam Bog me spasio - rekla je pevačica za emisiju "Moj dan, blic dan", pa zaključila:

- Otišla sam na kontrolu i pre vremema, pre regularnog termina, da sam otišla kasnije možda bih zakasnila i bio bi veliki problem. Lekari su mi rekli da sam baš imala sreću što sam na vreme došla. Zbog svega toga sam i istupila javno da ohrabrim žene i ukažem na važnost preventivnih pregleda. Svaka promena nije u redu. Kada počne da boli, kažu da je već kasno, ali ja bih rekla: "Dok boli, dobro je". Uvek nam telo šalje znakove koje moramo osluškivati.

Pevačica se juče, 28. februara, oglasila putem Instagrama, gde je svojim pratiocima saopštila da je pobedila opaku bolest. Objavila je fotografiju sa kratkom kosom i uz to opisala svoju borbu sa kancerom.

Autor: pink.rs