AKTUELNO

Dragana Mirković slavi 40 godina karijere i za manje od sat vremena svojoj vernoj publici priređuje spektakl za pamćenje.

Sve je spremno za revoluciju i noć koja će pomeriti granice, a najveća regionalna zvezda samo nekoliko trenutaka pred koncert za Kurir otkriva koliko je srećna i uzbuđena zbog druženja sa armijom ljudi koja godinama voli i prati njeno stvaralaštvo.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojčić

- Dugo smo čekali ovaj trenutak i jedva čekam da izađem na binu. Nestrpljiva sam da svi zajedno pevamo i širimo ljubav. Ovaj koncert će biti samo delić zahvalnosti svima koji su uz mene godinama i zbog kojih sam ovde gde jesam. Srećna sam i neizmerno ponosna. Posebno se radujem jer je projekat humanitarnog karaktera i sreću će doneti ne samo publici u Areni već i onima kojima je to najpotrebnije - izjavila je Dragana za Kurir.

Podsetimo, Dragana Mirković uspela je da još jednom pošalje regionalnu poruku ljubavi kada je objavila da će se odreći prihoda sa cele svoje turneje Do poslednjeg daha u korist onih kojima je to najpotrebnije. Ovaj humani gest, nezapamćen u istoriji domaće muzičke scene, dobio je podršku iz svih krajeva sveta, a najemotivnija poruka stigla je od dečice koja će prva dobiti krov nad glavom zahvaljujući muzičkoj zvezdi i organizaciji Srbi za Srbe sa kojima je Dragana napravila dugoročnu saradnju.

Foto: Pink.rs

- Dragana Mirković će pevati za mene. I za mene. I za mene mene... A Srbi za Srbe će nam ulepšati kuću – izgovorile su devojčice koje će konačno dobiti priliku da žive normalnim životom, a na njihovu poruku niko nije ostao ravnodušan.

Zahvaljujući ovom nesebičnom činu Mirkovićeve, svako ko je kupio ili će kupiti kartu za njene koncerte istovremeno postaje darodavac u misiji humanosti.

Autor: N. Ž.