AKTUELNO

Srpska glumica Aleksandra Janković gostujuću u jednom podkastu otkrila da je sa pet i po godina doživela jednu vrstu seksualnog zlostavljanja.

Kako je ispričala, jedini medij koji prati jeste Instagram, gde je čula ispovest Danijele Štajnfeld, nakon čega se i ona sama prisetila sopstvene situacije koja je duboko urezana u njeno sećanje.

Slučajno sam došla do podkasta gde je Danijela pričala o svom slučaju, završilo se i osvestila sam da sam nekoliko sati sedela nepomično na stolici. Vratile su mi se neke stvari otkada sam bila mala, potisnula sam ih, a tog su tipa. Imala sam pet i po godina. Koliko toga potisnemo i svesno i nesvesno, tom biću postaje nemoguće živeti, a problema i odgovornosti je sve više kroz život. Došla sam do osećaja stida koji mi je tada prouzrokovan. Šta dete od pet i po godina zna? Možda zna za strah... Ti ne znaš šta ti se događa, a znaš da to nije dobro. Zašto se tada ne kaže roditeljima, koji su bili fenomenalni? Srce je krenulo da mi radi, umirila sam se, povezala sam se sa tom situacijom emotivno i slikom, rekla sam sebi: “Opraštam ti”. I dalje tih tragova ima. Šta je to što drugome možeš da oprostiš, a sebi ne? Nema napretka dok ne razumemo drugu osobu - ispričala je glumica.

Autor: pink.rs