AKTUELNO

Lepa Brena i Boba Živojinović u braku su već više od tri decenije, a njihova raskošna svadba i danas važi za jednu od najglamuroznijih na ovim prostorima.

Proslava venčanja se održala u hotelu Interkontinental 7. decembra 1991. godine, a njihova svadba je svojevremeno opisana kao venčanje decenije u Jugoslaviji.

Među gostima je bio sam domaći krem, a bilo je i dosta gostiju iz celog sveta.Kako se tada pisalo, za organizaciju glamuroznog slavlja je navodno utrošeno čak 50.000 nemačkih maraka. Goste je na proslavi zabavljala Vesna Šokčić, dok je program je vodio Saša Popović, a kumovao je Boris Beker.Oko 600 zvanica prisustvovalo je tada na svadbi Lepe Brene i čuvenog srpskog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića, a mnogima je i danas neverovatno da je pevačica na svadbi nosila venčaniocu sa potpisom modne kuće Dior.

- Naše venčanje je po mnogo čemu bilo drugačije jer je bilo prvo koje se iščekivalo sa tolikom pompom i prvo koje je ekranizovano na VHS kaseti pod nazivom "U ime ljubavi". Sećam se da su mediji komentarisali da je važno što sam ja zgazila Bobu, a ne on mene. To mi je jedan simpatičan običaj po kome će u braku mladina reč biti ona koja se važi. U braku je zaista potrebn da se posluša ono mišljenje koje je za oboje najbolje - rekla je Brena, pa dodala:

Foto: Printscreen YouTube/Lepa Brena

- Na našu svadbu došli su ljudi iz čitavog sveta - Australije, Amerike, Novog Zelanda... Boba je poručio kavijar iz Švedske, šampanjac je stigao iz Engleske, a roze vino iz Španije. Postoji podatak se za prvih sat vremena svadbe popilo 300 litara tog vina - otkrila je pevačica svojevremeno.

Brena i Boba bili su u vezi četiri godine pre nego što su rešili da se venčaju, a pevačica je jednom prilikom otkrila koja je tajna uspešnog braka.

- Boba i ja smo se upoznali pre 35 godina i sve to vreme jedno drugome smo dom, sigurno mesto na koje možemo doći onakvi kakvi smo i na kom nas niko ne preispituje - rekla je Brena jednom prilikom.

Kako je izjavila, ljubav je ljubav samo kada se deli sa nekim.

Foto: Printscreen YouTube/Lepa Brena

- Ljubav je spoj brige, posvećenosti, znanja, odgovornosti, poštovanja i poverenja. Kada su dve osobe svesne da ne mogu i ne treba da menjaju drugoga, ali da uvek mogu pomoći drugome da smogne snagu da napreduje i bude bolji, e tada se desi rast - rekla je Brena.

Ljubav Brene i Bobe počela je na malo neobičan način, Naime, Brena je priznala da ga je prvo videla u novinama i da se već tada zaljubila.

- Ja sam Bobu videla prvo na nekim naslovnim stranama i zaljubila se - rekla je pevačica.

Njihov prvi susret bio je neobičan, a svemu je kumovao legendarni glumac Bata Živojinović.

Foto: Printscreen YouTube/Lepa Brena

- Prvi put smo se sreli na premijeri mog filma "Hajde da se volimo" drugi deo. Kada mi je pokojni Bata Živojinović rekao: "Breno, šta radiš na toj promociji, je l' znaš ko ti je tamo? Tamo ti stoji Slobodan Boba Živojinović. Šta radiš ovde, idi i pozdravi ga" - rekla je Brena.

- Ja sam onda kroz tu masu ušla brzo, brzo i kažem mu: "Pa dobro, šta si ti čekao do sada?" i onda ga zagrlim i poljubim kao da se znamo mnogo godina - kaže Brena.

Boba nije očekivao takav pristup, ali...

- Boba je bio iznenađen mojim nastupom. Mene su upozoravali na njega, pričali su mi da je veliki plejboj. Uvek sam razmišljala ako je posvećen tenisu kao ja putovanjima i koncertima, mi nemamo vremena da upoznamo nekoga. Čak i da upoznaš, nemaš vremena za predupoznavanje - rekla je Brena jendom u emisiji "Amidži šou".

Autor: Pink.rs