AKTUELNO

Džej je po ovoj pesmi ostao upamćen, a svi su bili uvereni da iza prelepih stihova stoji Marina.

U jednoj emisiji gostovao je čuveni novinar, scenarista, reditelj i narator mnogih dokumentarno igranih serija, od kojih je većina bila u „top deset“ najgledanijih emisija u konkurenciji svih tv stanica u Srbiji, rođeni Dorćolac i veliki prijatelj Džeja Ramadanovskog i Ise Lere Džabme, Dragan Jakovoljević. Rekao je da tekst za Džejev najveći hit - antologijsku pesmu "Nedelja", nije napisala Marina Tucaković, kao i da autor muzike nije njen suprug Aleksandar Radulović Futa.

- Što se tiče filma "Nedelja" tu ima mnogo neistina, a što se tiče istoimene pesme to je išlo ovako. Džamba kad se posvađa sa Nenom, njegovom suprugom, on se napije i ide ili da puca i pravi neke kavge ili piše pesme. On je mnoge pesme napisao mnogim pevačima. I Džeju je napisao mnogo više pesama, ne samo "Teško je živeti".

Foto: E-Stock, Pink.rs

Prema njegovim rečima i "Nedelja" je jedna od pesama koju je u trenutku inspiracije napisao Džamba uz pomoć dvojice muzičara:

- Skoro sam se čuo sa Zoranom Smilićem koji je muzičar. Bio je tu i jedan Grga koji je svirao kod mene u restoranu i hteo sam baš da pitam Zorana kako se Grga preziva. Džamba je došao jedno veče pijan i bio je odsečen od svega. Na salveti je pisao reči. On je inače bio poeta za razliku od Džeja. Kažu Džej napisao pesmu. Kakav Džej, on nije imao veze sa tim. Tada su Grga i i Zoki Smlić, obojica muzičari hvatali taktove i napravili tu melodiju. Baš tu melodiju koja je i snimljena. Ja posle pročitam u novinama da je tekst Nedelje pisala Marina Tucaković.

Foto: TV Pink Printscreen

Tvrdi da je Tucaković koja je važila za jednog od najvećih tekstopisaca sa ovih prostora nesporno veliki i plodan autor, ali da je ponekad radila i sledeće:

- Bez ikakve uvrede, Marina je bila žena visokog kalibra i jako cenjena. Mnoge uspešne pevače je izgurala, na kraju krajeva i Džeja. Ali zna se da je ona ponekad uzimala tuđe tekstove i dopisivala par reči. Ili je kupovala tuđe tekstove od raznih muzičara. To nije nikakva tajna i ne radi se zapravo ni o čemu lošem. Ona je, dakle, taj tekst za Nedelju nešto doradila, ali melodija je ostala ista. Znači autor je Džamba.

Foto: Foto: Facebook

Autor: Pink.rs