AKTUELNO

Poznato je da su pevači nakon korone podigli honorare, neki čak i duplo, ali oni koji su čuli koliko Senida Hajdarpašić traži, ostali su u šoku.

Naime, pevačica iz Slovenije sat vremena svog programa, koji može trajati i do 70 minuta, naplaćuje čak 18.000 evra. I to joj sav novac mora biti unapred uplaćen na račun.

Senida je po ugovoru obavezna da muzički program bude organizovan na najbolji mogući način, da članovi njenog tima budu na lokaciji na vreme, da objavi na Instagramu jednu najavu nastupa i obezbedi svu potrebnu dokumentaciju za putovanje i ulazak u zemlju u kojoj nastupa.Pevačica iz Slovenije organizatorima nastupa šalje obaveznu rajder listu. Pored avionskih karata za sve članove tima, osim kada se putuje kombijem, traži za sve posebne hotelske sobe, najčešće sedam, odnosno osam, ako s njima ide vozač. To mora biti hotel s pet zvezdica i traži da joj se predlozi pošalju unapred kako bi odabrala gde će boraviti.

Foto: Instagram.com/senida_h

- Senidina cena jeste 18.000 evra, što je vrtoglav iznos, ali to nije konačni trošak. Sve ono što ona traži za sebe i svoj bend, koji čine tri muzičara, di-džej, ali i menadžerka, inženjer zvuka i vozač, iziskuju dodatna finansijska sredstva, koja uopšte nisu mala. Ona zahteva i pun pansion za sve, rum servis i parking mesto u okviru hotela - kaže izvor upućen u Senidine zahteve.

Hajdarpašićeva ima prohteve i za sam objekat u kom nastupa.

- Pevačicu u svakom momentu moraju da prate najmanje četiri pripadnika obezbeđenja. Čist toalet u blizini bekstejdža samo za izvođače, veliko pravougaono ogledalo da može da se vidi cela figura, sedam malih peškira u crnoj boji i po pakovanje vlažnih i običnih maramica. Klima ili ventilator su obavezni, a temperatura prostorije treba da bude 20 stepeni. Takođe je i kombi obavezan - navodi sagovornik.

Foto: Instagram.com/senida_h

Senida zahteva finger food (hrana koja se jede rukama, bez upotrebe escajga), ali svinjsko meso nikako ne sme biti na meniju. Obavezna su dva paketa flaširane negazirane vode od pola litre na sobnoj temperaturi, led, osam običnih staklenih čaša i četiri vinske čaše. Mogu doći u obzir i plastične čaše bez ikakve reklame na njima. U bekstejdžu su obavezne tri flaše "belvedere" votke, jedna flaša žute tekile, paket tonika, sok od brusnice i limunada.

- Na bini traži pet flašica negazirane vode i da naziv brenda bude prelepljen. Kada se uzmu u obzir svi troškovi, za Senidin nastup je potrebno izdvojiti više od 20.000 evra, što je mnogim ugostiteljima teško da obezbede, pa su neki radili i sa ogromnim gubitkom - završava sagovornik dobro upućen u estradno poslovanje.

Autor: Pink.rs