AKTUELNO

Narodna pevačica Vera Ivković iza sebe je imala bogatu muzičku karijeru, ali je život obeležila je velika tragedija.

Svoju muzičku karijeru je započela sa suprugom Danilom Živkovićem, ali je ubrzo nastavila sama da nastupa i osvaja brojne nagrade i priznanja.

Veru su svi pamtili i po njenom neodoljivom osmehu, ali je on zauvek nestao kad se saznalo da ćerka Maja boluje od neizlečive bolesti - lupusa od koje je, nažalost, preminula u 27 godini.

Foto: Printscreen YouTube

Pevačica je napustila karijeru da bi se posvetila porodici, a na kraju se i sama razbolela zbog tuge.

- Mama se teško borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, a mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Nažalost, bolest je bila neizlečiva - rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada.

Foto: Printscreen YouTube/vladav123

Veru je zadesila porodična tragedija kada joj je ćerka 2006. godine premina, dok je i njen suprug šetiri godine pre ćerkne smrti izgubio životnu bitku.

Njihove smrti uticale su na Verino zdravlje, pa je doživela dva moždana udara. Nakon toga smeštena je u Centar za stara lica u Rumi gde je i preminula 2012. godine.

Foto: Printscreen YouTube

U Centru za stara lica bila među omiljena, a svi koji su bili sa njom trudili su je da joj pruže utehu.

"Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju", ispričala je Anđelka, njena koleginica i prijateljica.

Autor: pink.rs