AKTUELNO

Ana Radulović, voditeljka "Elite", u kratkom prazničnom intervjuu za Pink.rs otkrila je na koji način slavi, ali i koje su joj želje za ovu godinu.

Prethodna godina pokazala ti se kao itekako uspešna, da li si je takvu i poželela na Božić pre godinu dana?

- Biću iskrena, takvu godinu kao što mi je bila 2023. nisam mogla ni da zamislim, poželala sam kao i uvek da godina bude lepa, ali ona je bila najlepša do sad. Hvala Bogu na tome.

Kakvih se običaja pridržavaš za Božić i Badnji dan?

- Za Badnji dan obavezno postimo, unosimo badnjak uveče, kadimo hranu koja je za stolom, lomimo pogaču nazdravljamo vinom, idemo oko stola , unosimo slamu vezujemo je iza leđa da se ispune zelje, bacamo kukuruz na onog ko unosi badnjak, i bacamo 4 oraha, za Božić se ustaje sto ranije, Kosta bude kod babe i deda (duplo) položajnik, unosi badnjak i džara, poželimo svega lepog da praznik donese, a onda sedamo i lomimo česnicu i tražimo paricu. 

Foto: Pink.rs

Kažu da na Božić treba samo praštati, opraštaš li ti nekome i ako da, kome i zbog čega?

- Ja mislim da covek ne treba samo na Božić, već cele godine treba opraštati, veliki smo onoliko koliko možemo da oprostimo. Neke stvari ne treba zaboravljati, ali je ljudski oprostiti.

Po čemu se ovogodišnji Badnji dan i Božić razlikuje od prethodnih?

- Evo već 7 godina su praznici isti, od kada je Kosta rođen svaki praznik je još veseliji i kada vidimo koliko im se on raduje, odmah je i nama lepše.

Verovanje je da ono što radiš ili poželiš na Božić, da ćeš raditi cele godine. Šta je ono što ćeš ili pak, nećeš raditi na današnji dan?

Poželeću zdravlja i eto, ako mogu da poželim da i ova godine bude kao 2023. i biću prezahvalna. Ništa neću raditi na silu, neka dan prođe bas onako kako je suđeno.

Autor: pink.rs