AKTUELNO

Tužno!

Jedan od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona, Jagoš Marković, preminuo je juče u 59. godini.

Kako se saznaje od prijatelja bliskom porodici, Jagoš Markovićje umro u kući u Boki Kotorskoj, a porodica sumnja na infarkt. Ova vest potresla je mnoge na javnoj sceni, a jedna od njih je i Lepa Brena.

Foto: TV Pink Printscreen

Pevačica je veoma poštovala rad poznatog reditelja, i istakla da će joj ostati u sećanju kao vedar i kreativan čovek sa dobrom misijom.

"Veoma mi je žao zbog njegovog ranog odlaska. Volela sam i poštovala njegov izuzetan i veoma kreativan rediteljski rad. Nadam se da se sada nalazi sa velikanima kao što je i sam bio. Ostaće mi u sećanju kao vedar i kreativan čovek sa dobrom misijom. Počivaj u miru Jagoše", istakla je Brena za medije.

Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (Opera) i "Figarova ženidba" (Opera).

Autor: Pink.rs