AKTUELNO

Prošlo je 18 godina od smrti Vide Pavlović.

Iako je imala veliku karijeru i dosta poslovnih uspeha, kraljica romske muzike Vida Pavlović je često patila kod kuće.

Nakon dva kraha braka, najveća tuga bila je ta što nije imala decu i nikad nije krila koliko joj je to teško padalo. Često je tugu gasila alkoholom, a na kraju joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, te je u 60. godini iznenada i umrla. Sahranjena je u Futogu.

Povodom ovog tužnog jubileja, posetili smo njenu kuću na beogradskoj opštini Voždovac, gde je provela svoje poslednje dane. Inače, ova kuća je u javnosti bila aktuelna monstruoznim povodom 2019. godine, kada se u njoj dogodilo ubistvo. Tada je jedan mladić usmrtio drugog, nakon što su pili cele noći, pisali su tada mediji. - Tu je bilo više naslednika, godinama već nema nikog. Koliko ja znam, oni su se sporili zbog te imovine. Desilo se i to ubistvo pre nekoliko godina, to su izdavali, koliko se sećam, živeli su neki sezonski radnici. Otkad se to desilo, svi tu kuću zaobilaze u širokom luku. Po kraju se priča da je ukleta. Trebalo je da se ruši nekoliko puta do sada, ali je to odlagano. Poslednji put u martu, sad najavljuju za leto. Tu će nići zgrada. Verovatno su rešili taj spor, pa su dobili dozvolu. Srpska posla - ispričao nam je stariji gospodin.

Foto: TV Pink Printscreen

Komšinica koja živi u kući prekoputa Vidine evocirala je uspomenu na nju kao komšinicu.

Tužna je Vidina sudbina. Nije sa Stevom imala dece, mnogo je zbog toga patila. Ja sam joj prva komšinica, kao što vidite, živim prekoputa nje. Viđala sam je često, bila je jako prijatna žena. Imala je probleme sa alkoholom i visokim pritiskom, nije vodila računa o sebi, zbog toga je i otišla pre vremena, prisetila se komšinica, a zatim dodala:
Steva i ona su tu živeli godinama. Kada su se razveli, on je nastavio da tu živi sa njom u kući, ali svako u svom delu. Imali su dobru komunikaciju, nisu se svađali. To je mnogima tada bilo čudno, ali to je bila njihova odluka. Zajedno su i nastupali. Kasnije je on otišao od nje, ponovo se oženio, tako da je ona ostala na kraju sama, završava ljubazna komšinica.

Foto: Printscreen YouTube/Bot Miki

Kako u ovom kraju još živi sećanje na Vidu, druga komšinica nam je ispričala da su kod pevačice u kuću redovno dolazile i druge legende narodne muzike, kao što su pokojni Šaban Šaulić i Cune Gojković, i da su svi u ulici imali besplatan koncert u kome su svi uživali.

Imali su tu u kući neki klub, mislim da se zvao "Romanitar". Vida i Steva su vodili taj klub, bio je zatvorenog tipa i tu su se okupljali samo muzičari, za njihovu dušu. Imala sam prilike mnoge da vidim kroz prozor kada su dolazili. Sećam se pokojnih Šabana, Cuneta... Silno sam se muzike naslušala tu. Leti kad otvorim prozor, samo bruji. Pred kraj je Vidi popustio glas, mogla je da otpeva samo nekoliko pesama, prisetila se ona.

Foto: Printscreen YouTube/Bot Miki

Autor: Pink.rs