AKTUELNO

Pogledajte prvi trejler nove igrane serije Radoša Bajića, "Šifra Despot"!

Kao što je već najavljeno, gledaoci najgledanijeg komercijalnog emitera, TV Pink, od februara 2018. godine, imaće priliku da gledaju novu seriju, "Šifra Despot", koja po svim kriterijumima predstavlja nešto sasvim novo kada je reč o domaćem igranom serijskom programu.

Scenario i režiju, potpisuje Radoš Bajić, koji se kroz višedecenijsku karijeru dokazao kao jedan od najuspešnijih i najznačajnijih autora domaćih serija, što dokazuju i televizijski rejtinzi svakog njegovog projekta.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Od 20. septembra, epizode se snimaju gotovo svakodnevno, a na jednom od snimanja na stalnoj lokaciji, u kući glavnog junaka Despota Despotovića, Radoš Bajić ugostio je vlasnika i direktora "Pink Media Grupe", Željka Mitrovića i njegovu suprugu, direktorku programa TV Pink, Milicu Mitrović.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

TV Pink bila je lider u proizvodnji igranih programa, a nakon duže pauze, Željko Mitrović ima velika očekivanja od saradnje sa Radošem, imajući u vidu uspeh svih njegovih dosadašnjih projekata.

Pre osam, devet i deset godina bili smo lideri u proizvodnji igranih TV programa. U ovom trenutku u arhivi posedujemo više od 1.000 sati serijskog programa i više od 100 filmova u našem vlasništvu. Do prekida kontinuiteta u snimanju igranog programa dovelo je mnogo faktora, pre svega veoma loših tržišnih i finansijskih uslova. Sada kada je situacija značajno bolja, jedan od strateških pravaca i ciljeva jeste produkcija igranih programa. Plan je da već u 2018. godini snimimo između 100 i 150 sati igranog programa, u 2019. godini oko 200 i u 2020. godini čak 250 sati, što znači da bismo svakog radnog dana imali jednu seriju - rekao je vlasnik TV Pink, Željko Mitrović.

Upravo zbog te pauze, Željko i Milica Mitrović, pažljivo su birali sa kim će sarađivati, zbog čega su se i odlučili za tim produkcijske kuće "Contrast Studios", koji se već dokazao kao najuspešniji na ovim prostorima.

Ovaj projekat koji sada radimo, "Šifra Despot", jedan je od najznačajnijih, pre svega zato što je prvi veliki posle duže pauze. Odlučili smo se za saradnju sa najboljom i najuspešnijom ekipom, na čelu sa Radošem Bajićem, koji je i producent, i scenarista, i reditelj. I zaista, verujem da je ovaj projekat kvalitetan po svim kriterijumima. Pre svega, moram da pomenem više od 150 glumaca, na 80 lokacija, što samo po sebi govori o tome da je ovo epohalan projekat i ja bih rekao da će biti veoma uspešan - objasnio je Željko Mitrović.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Vlasnik TV Pink potpuno je upućen u scenario ovog humorističkog projekta, koji će gledaoci od februara 2018. godine pratiti na ružičastoj televiziji.

Scenario je odličan, glavni junak Despot Despotović je programer, odnosno kompjuterski inženjer, koji živi u urbanoj sredini i gledaoci će ga iz epizode u epizodu gledati u najrazličitijim situacijama, dok pokušava da reši razne probleme. Serija po svojoj suštini predstavlja socijalnu komediju, u kojoj se pre svega sukobljavaju, različiti žanrovi, što pobuđuje emociju koja je danas suštinski ključna za gledaoce i komunikaciju sa najširom populacijom, a pre svega televizijskom populacijom. Očekujemo odlične rezultate i prema ovome što smo do sada videli, nemam nikakvu sumnju - rekao je za kraj gospodin Željko Mitrović.

Serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom, na lokacijama u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije, a angažovani su provereni autori, saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa. Režiju, zajedno sa Bajićem, potpisuje Dejan Zečević, istaknuti autor brojnih filmskih, serijskih i dokumentarnih ostvarenja.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Prvi trejler za seriju objavljen je danas, a premijerno emitovanje serije "Šifra Despot" zakazano je za februar 2018. godine na programima TV Pink širom regiona.

Autor: M. Đurović

#Milica Mitrović

#Radoš Bajić

#Televizija Pink

#serija

#Šifra Despot

#Željko Mitrović

'