AKTUELNO

Talenat je nasledio od njih!

Srđan Žika Todorović potiče iz proslavljene glumačke porodice. Osim oca, Bore Todorovića, koji je jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca sih vremena, Žikina majka i tetka su takođe bile česte na pozornici.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić, E-Stock/Bibi

Bora Todorović se ženio dva puta, a Žiku je dobio iz prvog braka sa poznatom beogradskom balerinom Snežanom Matić.

Srđan je od oca nasledio neosporan glumački talenat i publika ga je od prvih uloga zavolela. Njegova glumačka karijera traje već tri decenije, a glumac retko kada o privatnom životu govori u javnosti.

Osim slavnog oca, Žika ima i tetku koja se glumačkim talentom upisala u anale srpske kinematografije. U pitanju je legendarna Mira Stupica, koja je rođena sestra Bore Todorovića.

Foto: Tanjug

On je bio šest godina mlađi od Mire, a njegov glumački talenat najpre je prepoznala upravo ona. Ona ga je još u detinjstvu uzela za ruku i dovela u pozorište da se oproba na daskama koje život znače, a Bora je kasnije izgradio karijeru na kojoj su mu mnoge kolege zavidele.

Majka Srđana Žike Todorovića je poznata balerina Snežana Matić, a Žika ponekad podeli na svom Instagram profilu njihove zajedničke fotografije.

Moja mama i ja, u holu Ateljea 212, ćaskamo dok čekamo da Bora primi Dobričin prsten 2006. godine - napisao je glumac u opisu fotografije, dok su očarani fanovi komentarisali: "Ličiš na mamu, a ličiš i na tatu", "Geni su čudo", "Divna porodica", "Neponovljivi Todorovići".

Autor: M. P.