AKTUELNO

U Sabornu crkvu stigli su i Novakovi roditelji, otac Srđan i majka Dijana koji su doneli slavski kolač.

Porodica Đoković danas slavi Aranđelovdan, a proslavljeni srpski teniser Novak Đoković u pratnji oba brata i strica došao je u Sabornu crkvu kako bi presekao kolač.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pre ulaska u crkvu Novak se srdačno pozdravio sa starešinom Saborne crkve protojerejom Petrom Lukićem. Lukić je potom prešao u zgradu Patrijaršije kako bi patrijarha Irineja dopratio do crkve gde će zajedno služiti liturgiju.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U crkvu su stigli i Novakovi roditelji, otac Srđan i majka Dijana koji su doneli slavski kolač. Oni su se takođe srdačno pozdravili sa protojerejom, a potom nasmejani ušli u crkvu.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Očekuje se dolazak i Novakove supruge Jelene Đoković.

Novaku su roditelji preneli ljubav prema veri, što on radi i kada su njegova deca u pitanju. Tara je još mala, ali Stefana je već upoznao sa svim običajima. Novakova mama sprema kolač dok su u pripreme gozbe uključeni svi pomalo. Ove godine, posle dužeg vremena, porodica će biti na okupu jer su tu svi potomci Đokovića, uključujući i unučiće. Tara je, naravno, trenutno, u centru pažnje jer je prvi put u Beogradu, zbog čega su svi Novakovi i Jelenini prijatelji pohrlili da je vide.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Među onima koji danas slave jeste i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a Mihajlovići slave slavu već stotinama godina, sveštenik im preseče kolač. Tako je bilo i jutros u Sabornoj crkvi u koju je Zorana poranila sa sinom Draganom, domaćinom.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Arhanđel Mihailo zaštitnik je loze Nemanjića i jedan od svetaca koji uživa veliko poštovanje u našem narodu, u kom je poznat i kao jedini živi svetac.Aranđelovdan je, po brojnosti vernika koji ga slave, druga najmasovnija slava kod Srba posle Svetog Nikole. Ovaj svetac predstavljen je na ikonama tako da u svojoj desnoj ruci drži koplje, koje upire protiv Lucifera. Smatra se čuvarem vere pravoslavne i borcem protiv jeresi. Arhangel Mihailo prvi je među anđelima i vojvodama nebeske vojske, a njegovo ime na jevrejskom znači „ravan Bogu“.

Autor: Pink.rs

#Aranđelovdan

#Kolač

#Novak Đoković

#Slava

#Teniser

'