AKTUELNO

Prethodnih godina mnogo se pisalo o aferama Šabana Šaulića, o čemu je sada javno progovorio njegov brat, pevač Hasan Dudić.

Dudić je priznao da s pokojnim bratom nikada nije otvoreno pričao o tome, te i da je kralj narodne muzike verovatno šarao po estradi, ali da je uvek najviše voleo suprugu Gordanu Šaulić. Hasan tvrdi da se, bez obzira na priče koje i danas kruže, njegova udovica Goca uvek trudila da porodicu drži na okupu, te i da u tome ništa nije moglo da je zaustavi.

Foto: Pink.rs

- Što se tiče tih čuvenih priča da je Šaban varao Gocu, on i ja nikad nismo o tome otvoreno pričali. Godinu dana sam stariji od Goce, nisam se mešao u te priče da je bio neveran i da je šarao okolo, ali znam da mu je ona bila centar sveta. Očuvala je tu porodicu na okupu, raspali bi se da nije bilo nje. Ona se trudila da, uprkos svemu, pa i onim najtežim trenucima, bude ta koja vuče sve točkove. Šaban je ceo život bio na putu, kao oficir je živeo, i porodica je na to morala da se navikava. Retko kojoj ženi je to pošlo za rukom - priča Dudić i nastavlja:

Foto: E-Stock/Kobra

- Goca je tačno znala šta i kada mora da uradi, kad treba na nešto da zažmuri, kad da prećuti, a kad da reaguje. Šta god da je radio moj brat Gocu je mnogo voleo.

Pevač kaže da Šauliću redovno posećuje grob, te i da se tamo s njim uvek ispriča i da odlazi i kad mu je teško.

Mom bratu non-stop idem na grob. Nekako mi je lakše kad odem tamo, uvek se ispričamo. Svi znaju koliko smo mi bili vezani. Nikad nisam mogao da zamislim da će ovako da ode. Desilo se šta se desilo i to nikad ne možemo da predvidimo. Svakog dana se čudim što sam i dalje živ zbog mojih alergija. Davali su mi jedno vreme penicilin, posle sam saznao da nije trebalo da primam, dobro sam pretekao. Alergije je imao i Šaban, doktori su mu predlagali da prestane da puši. Konzumirao je tri paklice cigara na dan, nikad nije hteo da ostavi. Uvek je bio promukao i pričao mi je da ne bi pevao kao slavuj kad bi batalio. Bacao sam mu paklicu kad god smo bili zajedno, on se smeje, gleda me i izvadi novu. To svima smeta, ali on je bio unikat. Njegovom glasu ništa nije smetalo. On je bio božji čovek. Nikad se nije razboljevao. Ja pamtim samo da je imao jednom prehladu u životu i to je sve - kaže Dudić za Republiku.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Autor: pink.rs