AKTUELNO

Žurila je da odraste.

Glumica Jelica Sretenović već godinama važi za jednu od naših najboljih i najomiljenijih glumica, a malo ko zna da je u svet glume ušla veoma mlada, tačnije najmlađa glumica u klasi.

Foto: TV Pink Printscreen

Već nakon završene druge godine u Gimnaziji, ona odlučuje da oproba sreću na Fakultetu dramskih umetnosti. Glumu je upisala u klasi profesora Predraga Bajčetića i bila je najmlađa u svojoj grupi, pa su je ostale kolege obožavale. Tokom studija se udala, u aprilu je rodila ćerku Anu, a u maju je diplomirala. Njeni kolege iz klase bili su Gorica Popović, Tanja Bošković, Milan Štrljić.

Iako je imala želju i plan da malo uživa u devojačkom životu, glumica se udala kada je imala samo devetnaest godina za pravnika Miloša Sretenovića, koji je jedan od osnivača “Univerzitetskog kliničkog centra”.

Mioš je reminuo usled srčanih problema 1999. godine, nakon dvadeset pet godina braka. Njegova smrt glumici je veoma teško pala, a veliku podršku joj je pružio reditelj Zdravko Šotra koji ju je u tom periodu "pretrpao poslom", što je glumici tada mnogo značilo.

Foto: E-Stock/Neniska

Ona iz braka sa pravnikom ima dve ćerke, Anu i jedanaest godina mlađu Olju. Obe, kako kaže, imaju dara za glumu, ali se ne bave tim pozivom. Popularna glumica je i baka sada već punoletnog unuka koji nosi ime po svom dedi, Jeličinom suprugu. Miloš i njegovi roditelji žive u Švedskoj, tako da Jelica često putuje, ali i oni redovno dolaze kod nje.

Autor: R.L.