AKTUELNO

Darko Lazić prisustvovao je juče liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru, gde je bio s devojkom Katarinom.

Njih dvoje su oko devet časova došli u Božju kuću. Bili su nasmejani i srećni, ali su pevača u jednom trenutku savladale emocijem pa je zaplakao nad ikonama. Jutarnju liturgiju držao je vladika Stefan Šarić. Duhovnik im je nakon očitane molitve dao i blagoslov za brak i zajednički život.

- Darko je rano došao u hram s Katarinom. Držali su se za ruke, potom su se prekrstili i poljubili ulazna vrata. Trudili su se da prođu neopaženo, ali im to nije pošlo za rukom. Video sam da su se divili lepotama hrama. Oduševljeni se, deluje da često dolaze na ovo sveto mesto. Bili su na liturgiji, pomolili su se i celivali ikone. Zapalili su i sveće. Video sam da su Laziću bile pune oči suza dok je gledao u svece na kupoli. Deluje mi kao dobar čovek čim su ga savladale emocije. Mora da je imao težak život - priča sagovornik koji se zatekao na licu mesta.

Foto: Instagram.com

Prema njegovim rečima, vladika Stefan ih je blagoslovio nakon što je održao liturgiju: - Njih dvoje su mu prišli i vladika im je dao blagoslov. Duhovnik je porazgovarao s njima i video sam da su izašli srećni i zadovoljni. Pominjali su zajednički život i brak, ali ja nisam čuo detalje. Moguće da su tražili blagoslov za venčanje i sreću u zajednici koju planiraju. Važno je da idu u crkvu. Ovo je prvi put da sam video da se Lazić približio Bogu posle svega šta je proživeo u životu. Možda će ga ovo promeniti nabolje.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s Lazićem, ali on nije odgovarao na naše pozive. Podsetimo, Darko je nekoliko godina bio u braku sa Anom Sević, s kojom ima ćerku Lorenu. Nakon razlaza s njom upoznao je Marinu Gagić i s njom je u vanbračnoj vezi dobio sina Alekseja. Potom je bio u ljubavi s Barbarom Bobak, s kojom je planirao venčanje, ali veza im je pukla posle nekoliko meseci.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Pink.rs

Autor: M.K.