AKTUELNO

Sin pokojnog kralja narodne muzike, Šabana Šaulića, Mihajlo Šaulić i njegova supruga Marina početkom 2023. godine postali su roditelji devojčice, kojoj su dali ime Manja.

Supruga Mihajla Šaulića 10. januara na svet je donela ćerku, a porodica Šaulić tim povodom organizovala je veliko slavlje, koje je trajalo duboko u noć. Baka Goca Šaulić bila je najradosnija na proslavi, te je otkrila da je sve proteklo baš onako kako bi njen pokojni suprug voleo.

Foto: Instagram.com/saulicmihajlo

- Svi smo van sebe od sreće, Manja je naš blagoslov. Sigurna sam da bi danas Šaban bio najsrećniji čovek na svetu, jer je oduvek želeo da vidi Mihajla ostvarenog u ulozi oca - rekla je pevačeva udovica.

Kako nažalost, Šaban nije dočekao rođenje unuke, kao ni sinovljevu svadbu, što mu je bila ogromna želja, a još za života spremio je dar za Mihajlove naslednike.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Pink.rs

Naime, Šaban je ostavio Gordani veran porodični dukat koji je namenio Mihajlovom detetu, odnosno malenoj Manji.

Inače, ime Manja je varijanta imena Marija, preuzeta iz ruskog Maria, kod nas Marija. Dok je latinska forma hebrejskog imena "Mirjam". Kao ime Isusove majke ime ima simbol čiste i duboke ljubavi. Samo značenje imena nije sigurno razjašnjeno. Po starijim tumačenjima je ime nastalo od hebrejskog "mir" = "gorko" i "jam" = "more", pa bi značenje bilo "gorčina mora". Po novijim tumačenjima se pretpostavlja da ime vodi značenje od egipatskog "mry" što znači "koja ja voljena".

Autor: M.K.