AKTUELNO

Nije im oduvek sve bilo sjaj i raskoš. Neke od naših domaćih zvezda, danas uživaju u luksuzu, a nekada su živeli u bedi i siromaštvu.

Pevačica Vesna Đogani otvoreno je pričala o nemaštini u kojoj je odrasla, te je isticala da je ponosna na sve što je stekla.

Odrasla sam u kući ispod mosta, imala sam samo parče hleba i parče neba. Iznad mosta bi svake nedelje prolazili navijači Crvene Zvezde i Partizana i pravili buku, ali nama deci je to bila najlepša muzika. Danas sam uspešna, mirna žena – rekla je Vesna jednom prilikom.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Pevač koji se proslavio učešćem u „Zvezdama Granda“ Milan Topalović Topalko, takođe je u više navrata govorio o teškom životu. On je pričao kako je često sa kapom išao u krevet jer nije imao grejanje u straroj porodičnoj kući u selu Trudovo nadomak Nove Varoši.

Rada Manojlović takođe se nikada nije stidela svog porekla. Pevačica je rođena u selu Četereže kod Požarevca u veoma siromašnoj porodici, a kao mlada devojka je ostala i bez majke.

– Bili smo siromašni, ali srećni. Dok bi tata i mama išli na njivu, sestra i ja bismo čistile i sređivale kuću– ispričala je Manojlovićeva jednom prilikom.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Ni Radinoj koleginici Aleksandri Mladenović put do slave i popularnosti kakvu danas uživa nije bio lak.

Bilo mi je mnogo teško, na svako snimanje sam odlazila autobusom. Živela sam na hlebu i ajvaru koji mi je mama slala sa sela. Bila sam bez dinara- priznala je pevačica svojevremeno.

Kraljica nardone muzike Lepa Lukić medijima je otkrila da je na početku karijere jedva krpila kraj sa krajem, a o skupoj garderobi mogla je samo da mašta, pa je kasnije sav novac trošila upravo na krpice.

Kada sam počinjala da pevam, bila sam željna svega jer sam potekla iz sirotinjske porodice. U to vreme nisam imala ni za čarape, a kamoli za haljinu. Kada sam postala zvezda, u Beču, Minhenu, gde god da sam išla, kupovala sam i trošila sve na garderobu – ispričala je Lepa jednom prilikom.

Foto: TV Pink Printscreen

Mile Kitić danas se može pohvaliti zavidnom karijerom i životom na visokoj nozi, ali i on je priznao da nije oduvek imao mogućnosti za lagodan život.

Rođen sam na selu. U porodici je bilo nas petoro dece. Živeli smo od zemljoradnje. Nismo bili baš siromašni, bilo je hrane, pića, stoke, ali nismo mogli da priuštimo sebi sve što smo želeli, na primer, dobar bicikl, i tako neke stvari – ispričao je Mile svojevremeno.
Spavali smo u kući gde se samo ložila jedna peć, ostale sobe su bile hladne, bez grejanja. Bilo je toga i da sam spavao na mestima gde je vlaga, na buđavom dušeku. Nije bilo ni dobre garderobe, ni cipela, ali smo bili zdravi. Zato sam sad zdrav. Bar sam tako čuo da ljudi koji se malo namuče kroz detinjstvo i život, čak duže žive – prisetio se pevač jednom prilikom.

Pevačica Zorica Brunclik nije krila da je odrastala u bedi i siromaštvu, uprkos tome što je očeva porodica bila jako bogata. Folk zvezda je živela sa majkom i trojicom braće, a u raskoši kod oca je samo povremeno uživala.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Mama Zlatija je sama brinula o meni i trojici braće. Živeli smo u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih volela da se setim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici. Pošto su se moji roditelji veoma rano rastali, mama je živela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom ali i bogatstvom. Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu…Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela, jer me vraćala u siromaštvo", priznala je Zorica jednom prilikom.

Suzana Jovanović, žena Saše Popovića, otkrila je svojevremeno u kakvim je uslovima živela pre nego što se proslavila.

Ja sam dete sa sela, iz jedne radničke porodice, samo tata je radio. Uvek volim to da istaknem, jer sam zbog te situacije postala bolji čovek i znam da cenim sve ovo što danas imam", kaže pevačica i dodaje da se ne stidi posla koji je nekad radila: "Nikad se nisam stidela da kažem da sam brala jabuke i trešnje za dnevnicu, sa mojima kopala kukuruz, kupovala stvari na buvljaku. Jednostavno, to je normalno, koliko ste para imali, toliko ste mogli da kupite", rekla je ona.

Petočlana porodica Tanje Savić živela je od jedne plate sve dok Tanja nije postala "Zvezda Granda", Tanja je kasnije nadomestila svojoj porodici sve ono što nisu imali dok su živeli u teškoj materijalnoj situaciji.

Foto: E-Stock/TikTak

Pevačica Jana Todorović otkrila je detalje detinjstva koje do sada niko nije znao. Naime, Jana je svoju bogatu karijeru započela od rane mladosti, pa je priznala da je sa 13 godina krenula da peva.

Svi su bili u čudu kako žensko dete da uđe tako rano u kafanu, ja to tada nisam razumela, ali mojih roditeljima nije bilo lako. Tata nas je vozio na sve nastupe. Dovoljno mi je bilo da mi tata da za jednu pljeskavicu. Honorar ne znam koliki je bio, ali negde oko 10 maraka, to je danas oko 5 evra. U to vreme je moj brat krio novac, nikome to nije dao, kada zafali, ja sam tražila od njega – zaključila je Jana i priznala da je najviše volela da sluša Šemsu Suljaković kada je bila mala, a sad ima dvorčeve, luksuzne vile, automobile...

Komičar Jova Radovanović odrastao je u siromaštvu na tadašnjoj perferiji prestonice, kod Cvetkove pijace. Kako je ispričao jednom prilikom, otac mu je mnogo radio, a majka je bila kod kuće pazeći na svoje četvoro dece.

- Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne, jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kućI - ispričao je Jova..

Autor: A.A.