AKTUELNO

Na poslednjoj Gruuovoj fotografiji pre tragedije, Gru je bio na čamcu sa prijateljima, nasmejan, a niko nije mogao ni da nasluti šta ga čeka.

Pokojni reper Dalibor Andonov Gru, poginuo je pre tačno tri godine, 9. septembra 2019. u 46. godini života, na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun. Iza sebe je ostavio neutešnu porodicu, suprugu Danicu, dva sina Relju i Vuka i mnogobrojne prijatelje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug

Podsetimo, Dalibor je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se preselio u Pančevo, a nakon toga u Beograd gde je završio mašinsku školu. Kako je shvatio da je muzika njegova ljubav, Gru se nakon srednje škole počeo baviti repom.

Pesmom "Biću tu" postao je najpoznatiji reper 1996. godine. Tada su na Grua svi obratili pažnju, a veliku prašinu digao je provokativni spot za pomenutu numeru u kojem su bile lepe i zgodne devojke iz grupe "Models".

Reper je 2010. godine snimio pesmu "I dalje me žele" sa Ajs Nigrutinom, a ta numera postala je ogroman hit i definitivno je obeležila njegovu karijeru.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Dalibor je poginuo 9. septembra 2019. godine na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun. Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Gru je od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio. Spasa mu nije bilo, iako su njegovi drugari sa kojima je bio na kajtingu brzo reagovali.

Gru je bio iskusan u surfovanju kajtom i vozio ga je 20 godina. Na poslednjoj Gruuovoj fotografiji pre tragedije, Gru je bio na čamcu sa prijateljima, nasmejan, a niko nije mogao ni da nasluti šta ga čeka.

Nažalost, par minuta nakon ove fotografije, poznati reper više nije bio živ.

Bio je ljubitelj adrenalina i ekstremnih sportova, motora, osnivač hip-hopa u Srbiji, voljen među kolegama i onima koji ga čak nisu ni poznavali, veliki čovek i Beograđanin koji nikada neće biti zaboravljen.

Autor: P.R.