AKTUELNO

Ovo je razlog!

Na konferenciji za medije tokom Rolan Garosa kada su novinari "iscedili" pitanja vezana za "beli sport" usledilo je jedno koje se tiče života Novaka Đokovića van teniskih terena.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tačnije, dobio je pitanje o tome šta voli da čita.

Trenutno čitam ruske pisce. Ne one koji su poznati, neke malo manje poznate. Streljnjikova se zove spisateljica i autor koja piše o različitim tehnikama i metodama koje se mogu koristiti da bi bio u što optimalnijem zdravlju. Sada čitam knjigu koja se tiče tehnike disanja, pa objašnjava to. U prvom delu fiziologiju i anatomiju, kako izgleda taj sistem disanja. Onda određene metode i tehnike koje mogu da se upotrebe da se poveća nivo energije, da se smiriš, opustiš, jako me to interesuje. Ta oblast zdravlja u svakom pogledu me zanima. Psiho-fizičkom, emotivnom, duhovnom. To volim da čitam - rekao je Novak.

Foto: Tanjug AP/Scott Barbour

Prvi reket sveta otkrio je i da ga supruga Jelena često kritikuje zbog velikog broja knjiga koje nosi na odmor.

Supruga me uvek kritikuje, jer nosim mnogo knjiga. Ponesem desetak, čak i ako idem negde na dve nedelje. Raspoloženje mi varira iz dana u dan, pa uhvatim jednu knjigu, pa drugu, zavisi kako se osećam - sa osmehom je zaključio Đoković.

Foto: Instagram.com, Tanjug AP/Gregorio Borgia

Autor: P.R.