AKTUELNO

Poznati muzičar izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta.

Srpski trubač Dejan Petrović doživeo je stravičnu saobraćajnu nezgodu 2. avgusta u Ovčar Banji, nedaleko od manastira Nikolje. On je u povratku sa nastupa zaspao za volanom i izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je sleteo sa puta i pukom srećom jedva izvukao živu glavu i prošao bez povreda.

Foto: Privatna arhiva

Njegov džip u potpunosti je uništen, a nakon što su mu se slegli utisci iz večeri u kojoj je mogao da izgubi život, muzičar je progovorio o nezgodi koju je doživeo.

Foto: Privatna arhiva

- Ne znam koliko mi je trebalo da se oporavim od prvobitnog šoka, ali čim sam došao sebi prvo sam proverio da li mogu da pokrećem ruke i noge i onda sam lagano izašao iz kola. Kada sam se udaljio, sledio sam se od prizora jer je auto bio potpuno uništen. Pozvao sam pomoć koja se brzo pojavila i odvezen sam u bolnicu gde je konstatovano da nemam nikakvih preloma, da sam ugruvan i da sem par sitnih ogrebotina nemam nikakvih povreda. Bog i Sveti Ilija, čiji je praznik tog dana obeležavan, su očigledno želeli da živim i spasili mi život. Nemam drugog objašnjenja - rekao je trubač koji će ovaj dan od sada slaviti kao svoj drugi rođendan.

Foto: Privatna arhiva

- Bio sam na korak od smrti, ali sam preživeo i želim da ovo iskustvo podelim sa drugima da ih upozorim da je dovoljan samo trenutak da izgubite život ili ugrozite tuđe živote. Mi muzičari smo posebno ugroženi jer često prelazimo velike relacije, vozimo umorni i neispavani. Pa, pogledajte bez koliko smo umetnika ostali u saobraćajnim nesrećama. Ja sam, hvala Bogu, izbegao da budem jedan od njih, a posle svega sam čak razmišljao i da li da uopšte pričam o nezgodi. Zato se i nisam oglašavao prvih dana. Međutim, shvatio sam da dugujem drugima da im svojim primerom skrenem pažnju da je život najdragoceniji i da treba učiniti sve da ga ne ugrozimo - rekao je Petrović koji će ovog četvrtka sa svojim "Big Bendom" nastupiti na Saboru trubača u Guči.

Foto: Privatna arhiva

Pink.rs

#Dejan Petrović

#Saobraćajna nesreća

#Truba

'