AKTUELNO

'Bori se ženski!'

Srbija zauzima visoko drugo mesto prema broju umrlih od karcinoma dojke, koji najčešće predstavlja zloćudni tumur kod žena u Srbiji. Tim povodom udruženje ''Ženski centar - Milica'' organizovao je događaj u okviru aktuelne kampanje ''Bori se ženski!'' koja ima za cilj podizanje svesti javnosi o ovoj temi, na čelu sa našom olimpijskom šampionkom Milicom Mandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ekipa emisije ''Premijera'' našla se sa Milicom u centru prestonice, gde je sportistkinja govorila o borbi protiv kancera dojke.

Kad u malom okruženju saznate da tri žene boluju do karcinoma dojke, vidite koliko se to zapravo proširilo, a da se ne priča toliko o tome. Ovo treba da bude nacionalni prioritet i da se svi na neki način uključimo i vodimo računa o svom zdravlju i utičemo na mlađe devojke, devojčice i žene, da i one to rade - priča Milica.

Foto: TV Pink Printscreen

Najteže su joj padali trenutci iz 2009. godine, kada je njen tata doživeo infarkt.

Jako je teško boriti se, imati profesionalnu karijeru, povrede, i imati nekog u porodici ko nije dobro sa zdravljem, ali te stvari te ojačaju i vidiš koliko možeš i moraš da budeš jak u tim životnim trenucima, ja sam uvek tu za njih - dodaje Mandićeva.

Sa druge strane ovu godinu će pamtiti po jednom od najlepših životnih trenutaka, jer je 12. septembra Marku Đuričiću izgovorila sudbonosno ''Da''.

Osećam se sjajno, ovo je neko novo životno poglavlje. Posle 8 godina ući u brak. Bili smo srećni i pre ovoga, nama se ništa nije promenilo, sem možda mog prezimena, što se nekima ne dopada, ali šta da se radi - kaže Milica.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je nakon osvojenog zlata na Olimpijskim igrama i zanično završila svoju karijeru, a sada otkriva da li će karijeru nastaviti kao trener:

Ja bez sporta ne mogu, pogotovo bez tekvondoa. Trenutno nemam ambiciju da se ostvarim kao trener, ali gledaću da svoje iskustvo i znanje prenesem na mlađe generacije - priča Milica Mandić.

Autor: M.M.