AKTUELNO

Posetila ju je tri meseca pred smrt.

Legendarna Silvana Armenulić za sobom je ostavila veliki broj hitova, a njena smrt pre 45 godina potresla je čitavu Jugoslaviju. Pevačica je nastradala u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 1976. godine na auto-putu Beograd – Niš, kod mesta Kolari. U nesreći su stradali i njena sestra Mirjana Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RTV Beograd, međutim, pojedini detalji vezani za njihovu smrt i dalje nisu poznati – nikada nije utvrđeno ko je vozio auto u trenutku nesreće, niti zbog čega su bili tek na pola puta do Beograda, budući da je u to vreme trebalo da već stignu.

Silvana je u razgovoru za medije nekoliko puta govorila o životu priznajući da se veoma plaši budućnosti, a jednom prilikom, kao da je naslutila zlu kob, izjavila je da “strepi da li njena budućnost uopšte postoji”.

Foto: Printscreen YouTube/SPEEDYEFARCHIVES

– Veliki sam pesimista. Bojim se života, budućnosti, onog što će sutra biti. Strepim da li će ga uopšte biti – pričala je u jednom intervjuu 1972. godine, a mračne slutnje potvrdila joj je i čuvena Baba Vanga tokom susreta 1976. godine.

Naime, Silvana je samo tri meseca pre smrti boravila u Bugarskoj gde je imala zakazan nastup, a gostovanje u ovoj zemlji iskoristila je kako bi posetila čuvenu proročicu Vangu. Susret je, kako se pričalo, bio veoma mučan, a proročica je dugo ćutala pre nego što je Silvani uputila jezive reči:

Foto: Printscreen YouTube/ SUBASIUM

– Ne želim da govorim s tobom. Ne sada. Idi i dođi kroz tri meseca…

Kad je Silvana već bila na vratima, proročica je dodala:

– Čekaj, u stvari nećeš moći da dođeš… Idi, idi, ako možeš, dođi! – rekla je Vanga naslućujući tragediju koja je usledila samo tri meseca nakon ovog susreta.

Autor: M.K.